Вхід | Реєстрація

На Полтавщині найкраще в Україні налагоджена робота з призначення субсидій “живими грошима”, – Андрій Рева

На Полтавщині найкраще в Україні налагоджена робота з призначення субсидій “живими грошима”, – Андрій Рева

На Полтавщині понад 200 тис. сімей отримують субсидії готівкою.  У лютому загальна сума нарахованої субсидії готівкою становить понад 300 тис. грн. Понад 130 тисяч сімей одержують виплати через Пенсійний фонд України та понад 60 тисяч  – через АТ «Ощадбанк». Станом на 18 березня через «Ощадбанк» виплати отримали більше 30 тисяч субсидіантів.

Про це під час селекторної наради з Віце-прем’єр-міністром України Павлом Розенком розповів заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, повідомляють у Полтавській ОДА.

За його словами, з метою впровадження двох механізмів монетизації субсидій в області здійснили низку заходів.

«Провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та розробили Пам’ятку одержувачам субсидій. Крім цього, організували системну роботу районних комісій щодо призначення субсидій. Субсидіантам, які отримують гроші через «Ощадбанк», надали супровід щодо оплати житлово-комунальних послуг. Сформували списки пенсіонерів, які за станом здоров’я не можуть самостійно звернутися до відділення «Ощадбанку» та узгодили з банком строки виплат субсидій», – розповів Олег Пругло.

Як зазначив Павло Розенко, в Україні середній розмір субсидій, які люди отримуватимуть готівкою, становитиме 1676 гривень. Станом на 19 березня загальна сума нарахованої субсидії у готівковій формі становить 5,7 млрд грн.

«За нашими розрахунками, приблизно 3,5 млн господарств на сьогодні повинні отримувати субсидії у вигляді готівкових коштів. Нагадаю, що аналогічні суми люди отримають також у квітні й травні 2019 року. В системі нарахування субсидій нічого не змінилося. Ніяких додаткових критеріїв, ніяких додаткових обмежень, які якимось чином вплинули б на механізм доступу до субсидій», – зазначив Павло Розенко.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева поінформував, що нині по Україні опрацьовано 43% заяв на призначення субсидій, що подані після 1 січня 2019 року.

«Найкраще налагоджена робота в Полтавській області, де відпрацьовано 90% заяв, в Івано-Франківській –  69%, Київській – 63%, Львівській – 62%. Є регіони, зокрема це Одеська область, де опрацьовано лише 27% заяв, та Чернівецька, де опрацьовано 15% заяв. Прошу всіх організувати належним чином роботу, зокрема на місцях, щодо призначення та надання субсидій у грошовій формі відповідно до положення про порядок призначення житлових субсидій, скоординувати діяльність відповідних органів, установ та організацій, задіяних у цьому процесі», – наголосив Андрій Рева.

На селекторній нараді порушили питання щодо розміру комісійної винагороди АТ «Ощадбанк», яка не повинна перевищувати 0,7% суми платежів.

«У підприємств водопровідно-каналізаційного господарства чинними тарифами на послуги не передбачено відшкодування витрат на комісійну винагороду, а у теплокомуненерго структура тарифу на теплову енергію передбачає розмір комісійної винагороди банків за послуги з прийняття платежів від населення в розмірі 0,5% прийнятої суми», – зазначив Олег Пругло.

Підприємства не мають грошей компенсувати комісію «Ощадбанку» в розмірі 0,7% за перерахунок субсидій та не мають права укладати договори на збиткових умовах.

Це питання повинні урегулювати найближчим часом.  


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня 2019, 17:23 | Полтавщина | Суспільство


1. Neznayko / 19 березня 2019, 17:44
Та капец як налагоджено, ага- приходиш в ощадкассу, стоїш години 3-4, а тобі кажуть- треба реєструватися на гарячій лінії! Сидиш з телефоном пів-ночі, дозвонюєшся, тобі кажуть- ідіть і отримуйте кошти з паспортом та кодом !
Знов ідеш до ощадкасси, там кажуть- так вам треба зробити картку, але вона буде виготовлена через 2 тижні !
Мені цікаво, а через 2 тижні що скажуть? Лахва кончилась разом з виборами, плати, дядю, по повній і губу закоти?

Так нащо тоді оці брєдні про налагодження виплат? Може лахва не для всіх?
2. orakul / 19 березня 2019, 20:02
1.Neznayko
«Так нащо тоді оці брєдні про налагодження виплат?»

Ну як нащо? Це ж ти зіткнувся і взнав, а тисячі прочитають і тупо повірять, а тебе ще й затюкають.
3. Neznayko / 19 березня 2019, 20:33
Та мене сьогодні в ощадкасі мало не загризли, мовляв, куди без черги преш ?!
Поки в черзі стояв, чув слідуюче від двох бабусь- Е, буду таки голосувати за Порошенка, він і мужчина гарний, і ось гроші дає!

Ну, шо ж, аплодисменти політтехнологам Петі, бабусі вже закохалися!...
4. arturwanga / 20 березня 2019, 10:13
Сумнiваюсь що найкраща
5. Beri Mor / 21 березня 2019, 09:16
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
3.Neznayko
« буду таки голосувати за Порошенка, він і мужчина гарний, »

Їбать-тарахтеть....А який тоді хуйовий?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації