Вхід | Реєстрація

Не забудьте перевірити себе в списках виборців

Не забудьте перевірити себе в списках виборців

У цьому році жителі нашої країни оберуть Президента і Верховну Раду. Першими відбудуться вибори гаранта держави. Вони пройдуть 31 березня. Проголосувати за свого кандидата можуть громадяни України, яким на день виборів виповнилося 18 років.

Для того, щоб реалізувати своє право у день виборів, українцям необхідно до 31 березня перевірити себе в списках виборців та за необхідності внести зміни. Зробити це можна он-лайн та особисто на виборчій дільниці (з 23 березня).

Для того, щоб здійснити перевірку через Інтернет, необхідно:

  • на сайті Державного реєстру виборців (https://www.drv.gov.ua/ords/portal/!cm_core.cm_index?start) зайти в «Кабінет виборця» і відкрити розділ «Перевірка включення»;
  •  далі в розділі слід вказати ПІБ, дату народження, електронну пошту та виборчу адресу;
  • після цього на електронну пошту прийде код підтвердження, який на сайті Держреєстру потрібно вставити у відповідне поле;
  • за хвилину система покаже, чи присутнє ім’я громадянина в списку виборців.

З 23 березня в приміщеннях усіх виборчих дільниць будуть розміщені списки громадян, котрі до них відносяться. Перевірте, чи правильно вказано ваші дані: прізвище, ім’я, по-батькові, дата народження, зареєстроване місце проживання, відсутність чи наявність відмітки про постійну нездатність самостійно пересуватися.

Крім того, у будь-який робочий день можна прийти з паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації. Вказані відділи працюють на постійній основі. Зверніться до них завчасно.
Якщо виборець виявив, що не включений у списки або внесено невірні дані, то він може звернутися до органу ведення реєстру за місцем проживання і внести відповідні зміни. Для цього йому потрібно подати заяву встановленого зразка та копії документів, що підтверджують зазначені в ній відомості.

У день голосування зміни до уточненого списку виборців не вносяться.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 березня 2019, 09:16 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації