Вхід | Реєстрація

Тиждень незвичайних злочинів

Тиждень незвичайних злочинів

Минулого тижня на території, яку обслуговує Кобеляцький райвідділ поліції, були зафіксовані нетипові злочини. Точніше, незвичайними є кримінальні провадження, відкриті за ними. Одна кримінальна справа стала лише другою подібною по всій Україні. І першою — у Полтавській області. Про це редакцію повідомив Сергій Джулай, начальник Кобеляцького відділу поліції.

Інформація була озвучена під час традиційної прес-конференції для місцевих ЗМІ. Та спочатку Сергій Джулай відзначив:

— Минулого тижня ми розповідали про свої досягнення та успіхи. Але, як відомо, все у цьому світі розвивається по спіралі. Бувають успіхи, бувають і проблеми та невдачі. На жаль, днями трапився прикрий випадок. Двох працівників Кобеляцького райвідділу поліції затримали за фактом отримання неправомірної вигоди. Затримання провели співробітники Державного бюро розслідувань. Поліцейським, яких підозрюють у хабарництві, уже оголошено про підозру і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Оголошено про проведення службового розслідування. Поліцейських відсторонили від виконання службових обов’язків. За результатами перевірки буде прийнято рішення про їх подальшу долю. Це — прикро і це — факт. Ніхто нічого від громадськості приховувати не буде. Але не потрібно із одного факту робити якусь закономірність. Це, швидше, прикре виключення із загального хорошого правила. Ми співпрацюємо зі слідством, працівники райвідділу і далі сумлінно й чесно виконують свої обов’язки.

Від редакції: детальніше про затримання кобеляцьких поліцейських — у іншому матеріалі номера.

 

Процес щодо домашніх насильників пішов

Сергій Джулай повідомив, що минулого тижня було відкрите провадження за фактом насильства в сім’ї. До відповідальності буде притягнутий житель Кобеляцького району, котрий вчиняв насильницькі дії щодо своєї співмешканки та її дитини. У чоловіка й раніше виникали проблеми із законом. Він поставав перед судом за інші злочини. За насильство у сім’ї його притягували до адміністративної відповідальності. Та, як відомо, із січня 2019 року домашнє насильство стало кримінальним злочином.

За фактом насильства у сім’ї відкрите кримінальне провадження за статтею 126–1 Кримінального кодексу України. Це перший подібний факт у Полтавській області і друга подібна кримінальна справа на всій території України. Якщо провина кривдника буде доведена в суді, то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном на два роки.

 

Погрози працівникам поліції

Також протягом останніх двох тижнів відкриті одразу два кримінальні провадження стосовно осіб, які перешкоджали законній діяльності працівників поліції.

У першому випадку справа порушена стосовно одного з жителів Кобеляк, який має певний статус у кримінальних колах. Його затримали за підозрою у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Не обійшлося без «розбірок». Результатом їх стало відкрите кримінальне провадження за ознаками статті 345 ККУ «Погроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу». Санкція  цієї статті досить сувора. Штрафом тут уже не відбудешся. Найтяжче покарання — позбавлення волі на термін до трьох років.

Інший випадок днями стався у Світлогірському. Там кримінальне провадження відкрите за статтею 343 Кримінального кодексу України «Втручання в діяльність працівників правоохоронного органу». «Найлегше» покарання — штраф 850 гривень. А може суд і заарештувати або відправити на виправні роботи.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2019, 10:33 | Кобеляки | Кримінал


1. orakul / 23 березня 2019, 16:07
" Але, як відомо, все у цьому світі розвивається по спіралі"

Фішка в тім, що спіраль може бути спрямована в світле майбутнє а може в опу. Приклад - Україна.
2. Slavko / 23 березня 2019, 22:47
Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
3. Седой / 25 березня 2019, 08:34
Коментар видалено за порушення пункту 2.1, 2.5 Правил користування сайтом
4. Slavko / 25 березня 2019, 08:51
Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
5. Седой / 25 березня 2019, 11:48
Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
6. Slavko / 25 березня 2019, 14:28
Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом
7. Mistsevyi / 25 березня 2019, 14:31
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.5, 2.9 Правил користування сайтом
8. Седой / 25 березня 2019, 15:09
Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
9. ИВЕН / 25 березня 2019, 16:14
8.Седой
«Коментар видалено за порушення пункту»


ЩО ЦЕ ЗА КРАМОЛА--що адмін все видаляє....(похоже на СОВКОВУ ЦЕНЗУРУ.....)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації