Вхід | Реєстрація

Декларацію також зобов’язані подати громадяни, які мають право на податковий кредит

Щоб скористатися правом на одержання податкового кредиту, потрібно пред’явити підтверджуючі розрахункові документи, а саме, наприклад, щоб в разі оплати батьками вартості навчання власної дитини у вищому навчальному закладі потрібно подати декларацію та додати:
Копію паспорта (громадянина, який скористався правом на податковий кредит);
Копію ідентифікаційного коду;
Копію свідоцтва про народження дитини;
Копію коду дитини;
Довідку про доходи (з основного місця роботи);
Копію договору з учбовим закладом;
Копії та оригінали платіжних документів;
Довідку з учбового закладу щодо кількості місяців навчання (семестрів) у звітному податковому періоді (році).
Декларацію Ви можете подати до податкових інспекцій за місцем реєстрації або переважного проживання до 31 березня 2010 року включно.
Завідувач сектору оподаткування фізичних осіб Ярина Білоусько
Договір на навчання укладено між вузом та батьком студента, а квитанція на оплату оформлена на ім’я студента, який не має самостійних джерел доходу. Чи є у цьому випадку право у батька на податковий кредит?
Відповідно до Закону № 2984‑ІІ установлено, що за неповнолітніх дітей (до 18 років) договір на навчання повинен укладатися їх батьками, але при цьому в ньому обов’язково зазначається ПІБ особи, яка безпосередньо навчатиметься (дитини). Враховуючи вищенаведені норми Сімейного та Цивільного кодексів, платник податку — батько може скористатися правом на податковий кредит на навчання своєї дитини, якщо він пред’явить як підтвердні документи квитанції на оплату навчання згідно з укладеним договором, оформлені на ім’я дитини — студента, яка не має самостійних джерел доходу.
ГДПІ Наталія Самойленко
Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ запрошує суб’єктів підприємницької діяльності району на семінари-практикуми (безкоштовні), які відбудуться 1, 2  березня 2010 року о 10-ій годині в приміщенні Кобеляцького відділення (м.Кобеляки, вул. Леніна, 2, кабінет № 9) Тема семінарів‑практикумів: «Особливості подання звітності по податку на додану вартість у 2010 році. Впровадження централізованої системи електронної податкової звітності.»
Які посадові особи мають право підписувати податкову декларацію з ПДВ?
Достовірність даних, наведених у декларації з ПДВ та інших документах, що грунтуються на даних податкового обліку, підтверджується підписами тих відповідальних посадових осіб (керівника, головного бухгалтера), інформацію про яких наведено у розділі п'ятому реєстраційної заяви за ф. № 1‑ДВ, яку платник ПДВ подає до податкового органу при реєстрації як платника податку.
У разі відсутності керівника юридичної особи на робочому місці з об'єктивних причин (відрядження, лікарняний тощо) податкова декларація може бути підписана особою, уповноваженою установчими документами підприємства виконувати обов'язки керівника на час його відсутності, за умови, що відсутність керівника підтверджено відповідними документами, які подаються разом з податковою декларацією до податкового органу.

Автор: ГДПІ Тетяна Любовська, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2010, 12:33 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації