Вхід | Реєстрація

Комендантівці гуртом подолали стихію

Є такий усталений стереотип, що стосується звичаїв і мислення українців. Мовляв, вони не дружні, боягузливі і живуть по принципу «Моя хата — з краю». Не знаю, хто вигадав і насаджує таку теорію, але вважаю її хибною і шкідливою. І недавня снігова стихія підтвердила, що українці дружні, сміливі і готові прийти один одному на допомогу.
Кілька тижнів тому Комендантівську сільську раду, як і всю Україну, засипало і занесло снігом. Та ще й вітром лінії електромережі пошкодило. І опинились жителі Комендантівки, Порубаїв, Пилипенків, Дабинівки, Криничного та Олександрівки у справжньому Середньовіччі. Доріг немає, електрики теж, слава Богу, стихія на газопостачання не впливає. Досить швидко стало зрозуміло, що на швидку допомогу «із центру» навряд чи можна розраховувати. Техніка «Райавтодору» ледве-ледве встигала автошляхи державного значення розчищати.
Організацію процесу розчищення доріг, як і личить їй за статусом, взяла на себе сільський голова Неоніла Шпорт. Потрібно відзначити, що її старання знайшли відгук у місцевих господарників. Фермери Володимир Ющенко та Віктор Малюк виділили трактора для розчищення дороги. «сталевого коня» осідлав тракторист Микола Колісник і трудився, борючись зі снігом, з ранку до вечора. Микола Горошко не лише дорогу розчищав, а й легкові автомобілі із заметів витягував. 28 врятованих «автівок» — такий його особистий рахунок. Де не встигав він, на підмогу приходив Олександр Лашко. Чистила дороги і тракторна техніка агрофірми «Добробут». Але виключно в тій місцевості, де живуть їх пайовики.
Приємно вразив вчинок приватного підприємця Олексія Пархоменка. На території Комендантівської сільради в нього немає ні землі, ні іншого бізнесу. Але є любов до місцини, в якій він народився і виріс. Чоловік найняв у Комсомольську суперпотужного трактора іноземного виробництва і оплатив розчищення найбільш складної ділянки дороги. П’ять з половиною годин пробивав трактор коридор у одному суцільному заметі. Пройшовши 2,5 кілометри, він «спалив» 300 літрів дизельного палива. І таки відновив рух по дорозі.
Не можна не відзначити і самовіддану та професійну роботу електриків. Бригада в складі С. Гудими, В. Хожила, Л. Дудки, О. Дудки та Р. Бусленка, не дивлячись на сніг, вітер і мороз, оперативно відновила електропостачання. Дякуючи їм, потрібно згадати і про їх керівника, начальника філії «Полтаваобленерго» Сергія Зінченка. Він дійсно є людиною на своєму місці.
Від імені земляків дякую всім цим людям за їх справжній патріотизм, професійність і високі моральні якості!

Автор: Володимир БІЛОУСЬКО, депутат Кобеляцької районної ради від БЮТ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2010, 12:45 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації