Вхід | Реєстрація

Зниклі рибалки та порубані дерева

Зниклі рибалки та порубані дерева
фото тематичне

Тиждень, що минув, на жаль, не обійшовся без надзвичайної події. Цей факт під час прес-конференції для ЗМІ констатував начальник райвідділу поліції Сергій Джулай.

Під надзвичайною подією він мав на увазі зникнення двох рибалок на Кам’янському водосховищі. Це сталося 22 березня. Того дня четверо жителів Харківської області на двох човнах вийшли в акваторію водосховища, щоб порибалити. Двоє чоловіків благополучно повернулися до берега, а ось інші двоє — зникли. До їх пошуку одразу долучилися співробітники Міністерства із надзвичайних ситуацій, поліцейські працівники регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» та місцеві жителі.

Окрім цього, протягом тижня на території Кобеляцького району було зафіксовано кілька подій кримінального характеру. Зокрема, був задокументований випадок незаконної порубки дерев. Йдеться про 21 акацію. Як повідомив Сергій Джулай, ця подія внесена в реєстр досудових розслідувань. Як самі дерева, так і знаряддя вчинення правопорушення, вилучені. Встановлені особи, які це зробили. Це другий за останні два місяці виявлений випадок незаконної вирубки дерев. Сергій Джулай підкреслив, що йдеться не про якогось звичайного селянина, який спиляв суху деревину на дрова, щоб обігріти свій будинок. Зараз поліцейські очікують результати кількох експертиз, у тому числі й екологічної,  щоб оцінити розмір завданих збитків. А після цього стане ясно, до якої відповідальності, адміністративної чи кримінальної, будуть притягнуті винні.

 

Є чергова справа по дорогах

Були протягом тижня відкриті ще чотири нові кримінальні провадження. Із них два — за фактом крадіжок особистого майна. Фігурантами іншої кримінальної справи є посадові особи. Сергій Джулай не став конкретизувати обставини, лише повідомив, що розслідуються можливі порушення, пов’язані з будівництвом та ремонтом доріг.

Та, швидше за все, йдеться про кримінальне провадження за фактом тендеру і асфальтування провулка Пушкіна в Кобеляках комунальним підприємством «Водоканал Плюс». Нагадаємо, що про дивний тендер, оголошений через кілька місяців після того, як асфальт уклали, редакція повідомляла в статті під такою ж назвою — «Дивний тендер» (№50 від 13 грудня 2018 року). Саме після виходу публікації у світ правоохоронці і зацікавилися оборудкою, учасниками якої є «Водоканал Плюс» та будівельна фірма «Інтера Строй».

Нагадаємо і про те, що ще в 2018 році за фактом ремонту міських доріг цією ж фірмою теж було відкрите кримінальне провадження. Про це ми писали в статті «Прокуратура шукає кобеляцькі дороги» (№22 від 31 травня 2018 року). Крім кременчуцьких шляховиків, фігурантами справи були й чиновники Кобеляцької міської ради. Провадження було відкрите за ініціативи Кобеляцької місцевої прокуратури. Але потім воно дивним чином «загубилося» в нетрях уже обласної прокуратури. Редакція «ЕХО», у зв’язку з цим, звернулася із запитами в обласну та Генеральну прокуратури.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2019, 09:48 | Кобеляки | Надзвичайне
1. ИВЕН / 28 березня 2019, 17:04
Йдеться про 21 акацію.

на знімку бачу сосни-а деж АКАЦІЇ...
2. Filon / 28 березня 2019, 18:40
1.ИВЕН
«на знімку бачу сосни-а деж АКАЦІЇ...»

В тексті ж написано «вилучені»
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації