Вхід | Реєстрація

Буревій накоїв лиха в кількох населених пунктах

Буревій накоїв лиха в кількох населених пунктах

За інформацією кобеляцьких рятувальників, вони виїжджали на ліквідацію наслідків стихійного лиха в райцентр і Вільховатку.

22 березня Кобеляцьким районом пронісся справжній буревій, від якого постраждали будинки і транспортні засоби.

Близько 17:00 у Кобеляках пішов дощ із градом, що супроводжувався шквальним вітром та першим весняним громом. Під поривами вітру не витримав дах на районному Будинку культури. Металеве покриття з даху скинуло просто на тротуар та проїжджу частину по вулиці Касьяна. Також частину перекриття потоком вітру скинуло на лінію електропередач.

На щастя, у цей момент нікого з пішоходів поряд не було, а кілька автомобілів, що проїжджали по Касьяна, встигли пригальмувати. До речі, саме в цей час у Будинку культури мав розпочатися концерт.

Ліквідацією наслідків стихійного лиха займались рятувальники і енергетики. «Ресівці» надали спецавтомобіль з вишкою, а пожежні зрізали з ліній електропередач металевий лист.

Зі слів голови Кобеляцької райдержадміністрації Таміли Шевченко, на випадок надзвичайних ситуацій у районному бюджеті передбачено більше 1 мільйона гривень. Тому дах відремонтують за рахунок цих коштів.

Крім того, буревій пошкодив дахи на приватних будинках і господарських спорудах.

 

На іномарку впало дерево

Доки один загін рятувальників демонтував металеве покриття, що злетіло з даху Будинку культури, їх колеги відправились у Вільховатку. Як повідомили працівники Кобеляцького підрозділу ДСНС, о 18:38 до них зателефонував чоловік і повідомив, що на його автомобіль упало дерево. Виявилось, що під час негоди водій рухався автодорогою Шевченки — Вільховатка. Поблизу останнього населеного пункту на його автомобіль «Тойота Корола» впало дерево. За допомогою бензопили рятувальники визволили іномарку. Водій автівки не постраждав.

Через негоду без електропостачання залишились Бутенки, Білики, Шенгури і Вільховатка.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2019, 13:10 | Кобеляки | Надзвичайне
1. Slavko / 28 березня 2019, 15:26
Якраз завдяки сприяння голови Кобеляцької рда таким «підприємцям» як Лугандон і Ус, які познищували лісосмуги якраз біля Кобеляк і Вільхуватки, тепер це буде правильно називати як "звичайна ситуація", а не "надзвичайна". Пора вже пані Тамілі словник міняти ! Десь тут ще свої п’ять вставляє горе-лісоруб із Сухинівки, який тепер прикидається активістом і називає себе дуже чесною людиною, якоюсь вангою... Саме його руки незаконно повипилювали дерева у Вільхуватці. Вони всі це читають, то ж нехай, якщо брешу, пишуть позови за наклеп, фото- й відеодокази у мене є.
2. arturwanga / 28 липня 2019, 22:20
Коментар видалено за порушення пункту 2.1, 2.2, 2.5 Правил користування сайтом
3. ИВЕН / 29 липня 2019, 11:10
пипец---що за розбірки в газеті---газета не для цього...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації