Вхід | Реєстрація

Річку не чиститимуть, лише прибережну смугу

Річку не чиститимуть, лише прибережну смугу

Минулого тижня відбулась 19 сесія Новосанжарської селищної ради. На засідання зібрались 20 із 26 обраних депутатів.

Присутні обговорили зміни до Програми соціально-економічного розвитку та охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік.

На благоустрій території дитячого садка «Сонечко» (корпус № 2) присутні збільшили витрати на 184 300 гривень. І визначили загальний обсяг фінансування 820 000.

Роботи з благоустрою території першого корпусу цього ж дитсадка збільшили на 700 000 гривень. Загальна сума склала 745 000. На дитсадок «Лелеченька» фінансування збільшили на 700 000 гривень. У загальному передбачили 745 000.

Виготовлення містобудівної документації села Зачепилівка збільшили на 22 000 гривень і визначили обсяг фінансування в сумі 172 000.

Як пояснив заступник селищного голови Валентин Івашина, ці кошти надійшли в місцевий бюджет у якості державної дотації.

29 000 з екологічного фонду депутати направили на видалення топляка та очистки прибережної смуги річки Ворона в межах Нових Санжар.

Також депутати проголосували за передачу Новосанжарської та Зачепилівської шкіл із спільної власності району в комунальну селищної ради. Селищні обранці погодились на прийняття навчальних закладів з 1 липня цього року в разі повного усунення порушень у сфері пожежної безпеки.

Директор Новосанжарської школи Микола Решетило зазначив, що ситуація, у якій вони опинились, є унікальною. Оскільки, коли 19 січня райрада вийшла із засновників, навчальний заклад залишився без власника. Цьогорічним випускникам уже замовлені атестати і в разі зміни назви школи почнеться плутанина.

— Два роки ми знаходимось в умовах тотального недофінансування. У школі немає коштів, аби придбати миючі засоби, — говорить педагог. — Із приводу протипожежної сигналізації. Такі приписи отримали чимало шкіл. Але наша школа попала під суд, тому що влада не працює. Лише гласність принесла якісь результати. Про закриття школи знають і міністр освіти, і Верховна Рада. Зараз обласна рада і депутати обіцяють допомогти фінансово. Документацію замовили. Як тільки з’являться кошти, будемо заключати угоди на встановлення громовідводів і протипожежної сигналізації.

Керівник Зачепилівської школи Марія Красюк наголосила, що в навчальному закладі відсутня пожежна сигналізація і немає внутрішньої вбиральні.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 березня 2019, 13:35 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації