Вхід | Реєстрація

У неділю в Біликах освятили автомийку

У неділю в Біликах освятили автомийку
У неділю в Біликах, біля будівлі по вулиці Піонерській, спостерігалось неабияке пожвавлення. Один за одним до неї під’їжджали легкові автомобілі різного класу — від дорогих «джипів» до звичайних «вазівських» «дев’яток».
Це з усіх-усюд з’їжджалися люди, щоб взяти участь у відкритті першої в селищі автомийки. З одного із автомобілів дістали кілька десятків надувних кульок і прикрасили фасад будівлі. Дорослі взяли із собою діток, які в очікуванні початку дійства крутились, вертілись, весело щебетали і грались в снігу. Приїхав на відкриття і білицький селищний голова Юрій Латиш. «Це дуже добру справу Лукич зробив», — одразу прокоментував подію Юрій Петрович. Лукичем він назвав власника новозбудованої автомийки Миколу Гадючка. Посадовець розповів, що цей бізнесмен, один із небагатьох у Біликах, відкрив своє підприємство, маючи всі необхідні дозволи. Та ще й землю під спорудою викупив. Ідея збудувати автомийку виникла у Гадючко ще у 2008 році. Селищний голова запропонував йому одну із земельних ділянок майже в центрі Біликів. Депутати одноголосно, що буває нечасто, проголосували за виділення землі. Та від початку до втілення задуму в життя минуло довгих два роки. «Ви ж розумієте, що зараз відкрити підприємство зовсім непросто, — розповідає Микола Гадючко. — І справа не лише у фінансових труднощах та кризі. Дуже ж багато всіляких дозволів та допусків потрібно отримати. А спробуй оббігати всіх чиновників! Та нічого — справились».
Близько 11‑ої години до прикрашеної кульками автомийки під’їжджає синій «Деу». З нього встає настоятель церкви Пророка Іллі УГКЦ отець Роман Валявка. Майже на годину священик опиняється в центрі уваги. Він освячує нове підприємство. «До вас же будуть їздити люди. І люди різні, не завжди чисті душею і помислами. От освячення і вбереже вас від біди», — пояснює власнику священнослужитель. Під час освячення всі мовчать, шанобливо слухаючи отця Романа. І лише невгамовна дітвора не спиняється ні на секунду.
Після освячення Микола Гадючко запрошує гостей до імпровізованого столу, накритого прямо в приміщенні автомийки. Привітати його з започаткуванням нового бізнесу зібрались його діти, внуки, родичі і знайомі з Біликів, Полтави, Харкова.
Під час фуршету підприємець запропонував всім присутнім взяти участь у розіграші призів. Вони були різні — від автомобільного пилососа до безкоштовної мийки автомобіля протягом року. Без виграшів не залишився ніхто. А головний приз — право раз в місяць безкоштовно мити автомобіль, виграв біличанин Олександр Щербак. «О, завтра ж приїду», — посміхнувшись, сказав чоловік.
«На перших порах буде важко, — розмірковує Микола Гадючко. — Але, думаю, клієнти з’являться. У Біликах же більше восьмисот машин, і всі їх потрібно мити». До роботи власник автомийки підготувався ґрунтовно. Все обладнання нове, від одного із провідних виробників автомийок, фірми «Кірхнер». Заздалегідь придбані і різноманітні автошампуні та інші миючі засоби. Про всяк випадок встановлений 500‑літровий бак із резервним запасом води.
Перед тим, як «відкритися», Микола Гадючко об’їздив ледве не всі подібні підприємства в Полтаві. Цікавився досвідом, робив нотатки. Спочатку планує працювати самостійно, згодом — візьме на роботу одного-двох співробітників.
Ціни на послуги власник автомийки встановив досить помірні. Так, експрес-мийка коштує 20 гривень, безконтактна мийка легкового автомобіля — 35 гривень, позашляховика — 45.
Крім того, автомийка в Біликах надає ще цілий ряд послуг, таких як: прибирання і обробка пилососом багажнику, мийка двигуна і радіатора, начорнення гуми, мийка скла, полірування деталей салону.
Є в автомийки ще одна, ледве не ексклюзивна, «фішка». Прямо в будівлі для відвідувачів облаштували невеличку, але дуже затишну кімнату. Там, очікуючи доки миють машину, людина може в теплі подивитись телевізор, випити чаю або кави. «Комфортно повинно бути всім — і людям, і автомобілям», — резюмує Микола Гадючко.
Автомийка в Біликах розпочала свою роботу з 22 лютого. Години роботи із 8‑ої ранку до 18‑ої вечора. Адреса: Піонерська, 2, район пожежної частини.
Завітайте - там комфортно всім.

Автор: Семен ПЕТРЕНКО,«ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2010, 13:13 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації