Вхід | Реєстрація

У Руденківській громаді ремонтують дороги і дах школи

У Руденківській громаді ремонтують дороги і дах школи

На капітальний ремонт дорожнього покриття витратять майже 2 800 000 гривень, а на покрівлю навчального закладу — 100 000.

25 березня виконавчий комітет Руденківської сільської ради оприлюднив на онлайн-платформі публічних закупівель «Прозорро» два звіти щодо капітального ремонту доріг у Руденківці та Пологи Низу.

Виконавцем робіт у обох тендерних пропозиціях стало товариство з обмеженою відповідальністю «Дорожник-1», зареєстроване в селищі Чутове. Керівник організації — Саргіс Григорян.

Згідно першого тендеру, товариство проведе капітальний ремонт дорожнього покриття частини вулиці Каштанова. Тобто, її відремонтують на ділянці від Дніпровської до Набережної. Загальна вартість робіт становить 1 432 224 гривні. Строк виконання робіт — із квітня по грудень цього року.

Згідно з іншим тендером, у Пологи Низу капітально відремонтують проїзну частину вулиці Ревазівська. Ремонтні роботи коштуватимуть 1 352 514 гривень. Працівники «Дорожник-1» мають виконати їх до грудня.

Як повідомив голова Руденківської громади Сергій Головко, роботи проводяться за рахунок коштів із державного бюджету.

З його слів, ремонт дороги в Пологи Низ відбувся ще восени минулого року. Тендер сільрада не оголошувала, оскільки вартість робіт була меншою за 1 500 000 гривень. За процедурою, цього робити не потрібно. Так як дороги в обох населених пунктах ремонтує ТОВ «Дорожник-1», інформацію в «Прозорро» вказали лише 25 березня, перед початком робіт у Руденківці.

 

Покрівлю замінили частково

Нагадаємо, що 12 березня в Руденківці внаслідок сильного пориву вітру, що сягав 20–30 метрів за секунду, було частково пошкоджено покрівлю школи.

Після надзвичайної події Сергій Головко повідомляв, що загальна площа покрівлі становить 900 квадратних метрів. Дах укритий руберойдом. Вітер зірвав частину покрівельних матеріалів, а в деяких місцях підірвав їх. У резервному фонді депутати передбачили 130 000 гривень. За ці кошти і ремонтуватимуть шкільний дах.

26 березня сільський голова підписав договір підряду з підприємцем Вадимом Співаченком на відновлення частини покрівлі Руденківської школи з метою ліквідації надзвичайної ситуації. Вартість робіт склала 104 698 гривень. Гарантійний строк виконаних робіт становить два роки.

Сергій Головко пояснив, що коштів на капітальний ремонт даху в бюджеті немає. Сільрада зверталась за допомогою до районного і обласного керівництва, але фінансової допомоги не отримала. Тому було вирішено відремонтувати лише ту частину покрівлі, що постраждала внаслідок природної стихії.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2019, 16:53 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації