Вхід | Реєстрація

Німецькі війська у Кобеляках: відео восьмидесятирічної давнини

Німецькі війська у Кобеляках: відео восьмидесятирічної давнини

15 вересня 1941 року німецькі війська зайняли місто Кобеляки. У солдата Вермахту на ім’я Вернер Кроненберг із собою була камера, на яку той знімав події, що відбувались навколо. Унікальні відеоматеріали, що Вернер зняв майже 80 років тому, опублікували у соцмережах та Youtube канал Kölnprogramm.

“Російська кампанія, знята Вернером Кроненбергом, солдатом вермахту. Колона рухається далі, досягаючи міста Кобеляки. Можна знову побачити зруйнований міст (Катеринославський) та імпровізований старий міст”, – йдеться у повідомленні.

Довідка. Місто Кобеляки було захоплене німецькими віськами 15 вересня 1941 року. Протягом двох років, доки тривав період німецько-нацистської окупації, гітлерівці вбили 771 місцевого жителя та знищили 186 будівель.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 квітня 2019, 12:04 | Кобеляки | Цікаве


1. Slavko / 9 квітня 2019, 23:07
А довідка, звісно, з комуняцько-кацапських довідників ! А де ж довідка про російсько-комуняцьку окупацію Кобеляк та кількість убитих і зруйнованих та окупованих будівель комуняками, пане авторе !? Доречі, заздалегідь вас вітаю Днем перемоги одного зла над іншим ! Про «Перемогу» напишу трохи пізніше, переможені ви...
"Російська кампанія і кавички не закриті – оце і вся ваша довідка – узята із "абществєннава мнєнія начітанних саветскіх граждан" !
2. Beri Mor / 9 квітня 2019, 23:17
1.Slavko
«А довідка, звісно, з комуняцько-кацапських довідників ! А де ж довідка про російсько-комуняцьку окупацію Кобеляк та кількість убитих і зруйнованих та окупованих будівель комуняками, пане авторе !? Доречі, заздалегідь вас вітаю Днем перемоги одного зла над іншим ! Про «Перемогу» напишу трохи пізніше, переможені ви...
"Російська кампанія і кавички не закриті – оце і вся ваша довідка – узята із "абществєннава мнєнія начітанних саветскіх граждан" !»

No komment.

Змінено 10.04.2019, 00:13
3. Slavko / 10 квітня 2019, 00:53
А, ну звісно. По-вашому, "Єкатєрінославскій мост", "російська кампанія гітлерівців" у Кобеляках – це ж воно так нормально і це загальноприйняті обществом поняття, а окупація – вона ж буває лише німецько-фашистська... По-іншому у вас і мізки не вміють думати! Там ще забули додати, що міст якісь полтавські бендеровці підірвали (чи то кобеляцькі хвошисти), бо його назва була неправильна! Ставте дизлайки, краще не коментуйте...

Змінено 10.04.2019, 01:13
4. antibloger / 10 квітня 2019, 07:25
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
3.Slavko
«Ставте дизлайки, краще не коментуйте..»

Тут і коментувати нічого ти просто - ДЕБІЛ...
5. Slavko / 10 квітня 2019, 09:39
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
4.antibloger
«Тут і коментувати нічого ти просто - ДЕБІЛ...»

Коментувати тобі нічого, бо ума немає. Звідки тебе завезли в Санжари?
6. Slavko / 10 квітня 2019, 10:03
ПІДРИВ ГРЕБЛІ ДНІПРОГЕСУ В ЗАПОРІЖЖІ

Із перших місяців війни радянське керівництво під час відступу намагалося застосовувати тактику «випаленої землі», тобто знищувати всю інфраструктуру без будь-якої турботи про майбутню долю населення, що не могло евакуюватися.
Посилання на m.tyzhden.ua
7. Beri Mor / 10 квітня 2019, 12:02
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
4.antibloger
«Тут і коментувати нічого ти просто - ДЕБІЛ...»

Ну навіщо діагнозами розкидатися,слабуючі на цю хворобу можуть образитися,що за рівнем розвитку ви ставите Славка на один щабель з ними(і на мою думку будуть праві).Я спочатку теж хотів вказати Славіку про його діагноз медичним терміном,але ж ми крокуємо в Європу,тому скажу толерантніше,Слава-ти сонячна людина:)

Змінено 10.04.2019, 13:20
8. ИВЕН / 10 квітня 2019, 13:22
до всіх коментуючих----чи ВИ подуріли-за що ви сперечаєтесь (нам потрібно об"єднуватися -а ми один одного ображаємо...

нас навмисне зводят до драки...БУДЬТЕ ТОЛЕРАНТНІ ОДИН ДО ОДНОГО ...
СХАМЕНІТЬСЯ-
9. Beri Mor / 10 квітня 2019, 13:33
8.ИВЕН
«(нам потрібно об"єднуватися »

З ким,з німцями?"Увольте,батенька,"в мене до них ненависть на генетичному рівні.Як і до воюючих на Донбасі.Я можу примиритися з Славком,Селеною,"погарикалися",та й Бог з нами.Але є "точка невозврата",через яку я переступити не можу.
10. Slavko / 10 квітня 2019, 14:23
9.Beri Mor
«в мене до них ненависть на генетичному рівні»

не маю нічого особистого, але як можна дивитись на перебитий міст, який підірвали комуняки чи то кацапи, названий на честь їхньої ж всесвітньовідомої цариці-проститутки, підірваний разом із свохми людьми, кіньми і танком, дивитись на шматок кам"янки, вистеленої клятими німцями, їздити по ній і ненавидіти їх на генетичному рівні ? Може тоді з генетикою щось не так ??
Я ж нікого не ображаю, просто люди в кращому випадку тримають вдома енциклопедію часів совєцької окупації (це за щастя) і вважають її найправдивішою книгою у світі, еталоном ! У чомусь вони праві, навіщо шукати ворогів поблизу себе, серед своїх, краще валитимем усе на німців, можна ще й на Америку... Нехай воно буде й так, тільки чомусь дорогу на Заворскло так ніхто і не зробив - ні до клятих німців, ні після. Генетика, однозначно...
11. antibloger / 10 квітня 2019, 15:40
10.Slavko
«10. Slavko / сьогодні, 14:23»

Ти путаєш грішне з праведним... Ти пропонуєш під час війни залишити підприємства ворогам щоб вони їх кормили, одівали, виготовляли боєприпаси (які вбивають наших солдат)! Ну і хто ти після цього...? Теж намагаюсь нікого не ображати!
Коли на Донбасі оголосили торгову блокаду підприємствам які до речі платили налоги в українську скарбницю чогось від тебе я не чув про "тактику «випаленої землі», тобто знищення всієї інфраструктури без будь-якої турботи про майбутню долю населення, що не могло евакуюватися".
Не поясниш чому?
12. ИВЕН / 10 квітня 2019, 15:46
Люди-пропоную помовати--так користы буде быльше...
13. ИВЕН / 10 квітня 2019, 15:47
Люди-пропоную помовчати--так користы буде быльше...
14. Beri Mor / 10 квітня 2019, 15:51
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
10.Slavko
«але як можна дивитись на перебитий міст, який підірвали комуняки чи то кацапи,»

Хух,на Оракула триндів,щоб з упоротими не звязувався,а сам...Міст підірвали для того,щоб евакуювати якнайбільше людей,яких «визволителі» винищували пачками.Чи ти думаєш,що тебе (ну хуй з ним,твоїх предків",бо генетику ніхто не відміняв) не повісили б арійці,як не потрібну біомасу?Ти ж тільки пиздіти і здатен.Тебе ж весь район знає.
15. ИВЕН / 10 квітня 2019, 18:09
прохання до АДМІНА--=ЗАКРИТИ ЦЮ РУБРИКУ---бо тут лунають одні образи один до одного---тошно все це читати (ви ж Українціне позорьтеся...
16. Slavko / 10 квітня 2019, 18:11
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
14.Beri Mor
«Ти ж тільки пиздіти і здатен.Тебе ж весь район знає.»

Не думаю, а твердо знаю. Моїх предків "винищували пачками", як ти називаєш, переважно саме комуняцькі "визволителі". Місце, де я живу теж було винищене ними ж, можу особисто показати місця їх проживання і показати інформацію про їх винищення. Ще можу познайомити із очевидцем - нащадком поліцая, інші просто не дожили... А взагалі, просто почитай цифри убитих фашистами і красноармійцями - своїх же (в тилу) у 41-45 роках і порівняй! Ну щодо кобеляцького перебитого мосту, то поки не знайшов (бо не шукав)того, що його підірвали саме комуністи, але переконаний у цьому. Мене чомусь не дуже цікавить, що саме їм зайшло в голову, щоб підірвати міст і що вони таким чином врятували - бо нічого! Тому мені не подобається однобока "довідка з нівідкіля" автора статті про окупацію вже й так беззаперечно окупованих на той час Кобеляк. Хто досі не отямився від совєцьких енциклопедій на поличках, нагадую, що попередньо Кобеляки і його околиці було окуповано російською армією «визволителів» у 1917-1921 роках у складі УНР. А своє пір"я тепер піднімають не ті, хто все це знає, а ті, «знатоки» чиї предки були при комуняцькому кориті і непогано звідти харчувались і жили, тут діло навіть не в генетиці! От і рахуєте плюси там, де не потрібно!
А до моїх здібностей тобі взагалі-то далеко і інформатори у тебе слабі
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації