Вхід | Реєстрація

У Полтаві поліція затримали керівника громадської організації на хабарі у 459 тисяч гривень

У Полтаві поліція затримали керівника громадської організації на хабарі у 459 тисяч гривень

Кошти вимагав від забудовника за невтручання в діяльність його компанії.

Оперативники управління захисту економіки в Полтавській області Нацполіції проводять заходи з протидії корупції як у державному секторі економіки, так і у приватному. Під час їх проведення було викрито керівника громадської організації у протиправній діяльності. МетаГО – викриття корупційних схем у Полтавському регіоні.

Проте замість того, щоб викривати злочинні «схеми», налагодив нові. За невтручання у підприємницьку діяльність будівельної компанії керівник громадської організації вимагав від її представників 459 тисяч гривень «відступних». У разі не сплати коштів – ініціювання перевірок будівництва контролюючими органами та продовження пікетів та перешкоджання будівельним роботам на будмайданчику.

Сьогодні, 10 квітня, працівники слідчого управління Головного управління Нацполіції в Полтавській області, Управління захисту економіки в Полтавській області за процесуального керівництва військової прокуратури Полтавського гарнізону Центрального регіону України затримали фігуранта під час одержання неправомірної вигоди.

За інформацією ІВ «Полтавщина», затриманим є голова ГО «Громадський контроль Полтавщини» Андрій Храмов. Посередником, який домовлявся про передачу хабара, є військовослужбовець у відставці.

На YouTube-каналі «Громадського контролю Полтавщини» є велика кількість відео, які зняті на тему начебто незаконного будівництва у Полтаві. На одному з останніх відео, яке датоване 5 квітня 2019 року, Андрій Храмов на вулиці Сапіго у присутності головного інспектора Департаменту ДАБІ у Полтавській області Валентина Діденка розповідав про незаконність забудови цієї ділянки «Полтавтрансбудом».

Наразі керівник громадської організації затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Заходи з документування та затримання проводилися у межах кримінального провадження, відкритого за ч.4 ст.368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Санкція статті: позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Автор: Наталія Калиновська, Департамент захисту економіки Національної поліції України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2019, 20:45 | Полтава | Кримінал


1. ИВЕН / 11 квітня 2019, 09:28
Проте замість того, щоб викривати злочинні «схеми», налагодив нові.

На всіх гілках влади--- корито є незміннм атрибутом-міняються тільки свинібіляи корита.Так було і буде-доки до влади не прийде нове-молоде покоління ...
2. Beri Mor / 11 квітня 2019, 10:31
1.ИВЕН
«Так було і буде-доки до влади не прийде нове-молоде покоління ...»

Ну да,ну да...Це те покоління,що вибирає "Пепсі"?Шановний,"не тешь себя иллюзиями".Молоде покоління втрачене,як не гірко це усвідомлювати.І я це ніяким чином не конфлікт поколінь,а це правда,так воно і є,на жаль.

Змінено 11.04.2019, 10:41
3. ИВЕН / 11 квітня 2019, 10:38
2.Beri Mor
«.Молоде покоління втрачене»


....мовчу-просто немає слів...
4. Beri Mor / 11 квітня 2019, 10:43
3.ИВЕН
«....мовчу-просто немає слів...
»

Це найкраще,що прийшло тобі в голову на протязі останнього часу.
5. Чудо Юдо / 11 квітня 2019, 12:12
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
2.Beri Mor
«Це те покоління,що вибирає "Пепсі"?»

Та ні, "Покоління пепсі" це такі представники як я - вирощені в 90-ті, в бідноті, в грязюці, мріюче про приставку «Денді» :)
Нинішнє нове покоління зовсім не таке. Воно ситіше, воно щасливіше, воно більше бачило, воно уже не молиться на начальника, на політиків.
Нічого воно не втрачене. Покоління "молодих комсомольців" не змогло зорієнтуватися у змінах, тому при них захопили заводи і фабрики "довгорукі", а на вершині владної гори всілися екс-комсомольці, які встигли захопити економіку України. Петі, Януковичі, Тимошенки, Бойки, Гриценки - це все ж старі пердуни, ще у Радянському союзі почавші свою справу і в 90-ті вистрибнувші вище інших. Це тільки Адекватник каже, що винен всьому Майдан, а насправді він - один із тих, хто породив олігархів і «профукав» своє щастя у 90-ті.
Так що я більш оптимістичний - якраз нове покоління і не буде молитися на олігархів, воно не буде терпіти зарплату гвіздками, воно не буде терпіти начальника-уєбана за "мінімалку".
6. Чудо Юдо / 11 квітня 2019, 12:13
А в даному випадку, виходить, чоловік боровся-боровся із хабарями, але вони виявилися сильнішими і перемогли :)
Печалька...
7. orakul / 11 квітня 2019, 12:35
5.Чудо Юдо
«Це тільки Адекватник каже, що винен всьому Майдан, а насправді він - один із тих, хто породив олігархів і «профукав» своє щастя у 90-ті.»

Можу тобі ще раз повторити: У тому, що відбулося з Україною винен майдан. Майдан був тією запальничкою, чи іскрою, якщо по-ленінськи, яка спалила Україну. Назважди. А в 90-х відбувалося нищення СРСР. І що тоді, що зараз все було вибудовано так, що одна людина нічого не могла зробити з мізками мільйонів телепнів. Зараз ви мрієте про віденську каву, яку фіг коли пили й фіг коли питимете, а тоді мріяли про якусь свободу слова і преси і про якісь снікерси. І тоді і зараз справедливі слова Івана Єфремова "Подумайте над вашим понятием свободы, и вы поймете, что она состоит в правах на низкие поступки.". Саме таку свободу отримали. І ніякої іншої. Як тоді так і зараз ти не можеш поширювати знання, які б дали можливість пришелепуватим зрозуміти, що з ними відбувається аби потім вийти з того замкненого кола. От чого ж ви не репетуєте, що у казематах "вільної демократичної України" сидить без суду і слідства народний депутат, Герой України, член ПАРЕ Надія Савченко. Славко тут вишукує якісь надумані злочини часів СРСР з спеціаьних сайтів для пришелепуватих. А чому б йому не кричати "Свободу Савченко"? Коли вона сиділа у Росії так він тоді кричав. А тепер мовчить. Шо ж воно сталось?
8. orakul / 11 квітня 2019, 12:40
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
9. Slavko / 11 квітня 2019, 19:24
7.orakul
«Славко тут вишукує якісь надумані злочини часів СРСР з спеціаьних сайтів для пришеле»

Тепер я в ролі оракула. Три варіанти : або
він зовсімм дурний, або прикидається і працює на РФ або і те і друге, але все одно пришелепуватий !
10. земеля / 11 квітня 2019, 19:53
9.Slavko
«Тепер я в ролі оракула»


Тоби до Оракула як до Киева рачки. Помимо маразма ты еще страдаешь и манией величия( есть такая болезнь, см. википедию)
11. Slavko / 11 квітня 2019, 21:35
10.земеля
«Тоби до Оракула як до Киева рачки. Помимо маразма ты еще страдаешь»

А ти хто такий, доктор? Може й далеко за своїм віком, так це дуже погано ? Таким суржиком дурацьким пишеш, ти шо, наполовину москаль, наполовину хахол, чи шо , чи це від ума великого просто ?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації