Вхід | Реєстрація

Зміни починаються з тебе

Зміни починаються з тебе

Останні два тижні наша країна живе виборами. Більшість громадян активно обговорюють, хто ж стане гарантом Конституції — По чи Зе. Кандидати, у свою чергу, теж не дають про себе забувати. Вони викликають один одного на дебати, ба, навіть найбільшу столичну арену для цього хочуть задіяти, здають аналізи крові на вміст алкоголю і наркотичних речовин.

Дебатувати про майбутні шляхи розвитку країни готові навіть політики місцевого масштабу. Представник Президента в Новосанжарському районі Сергій Бульбаха готовий подискутувати з представниками Володимира Зеленського. Про це він написав на своїй сторінці у Фейбуці.

Та доки українці чекають другого туру виборів і змін у державі, кобелячани продовжують жити по-старому, точніше, як їм зручно.

Минулого тижня відбулась сесія міської ради, на якій депутати голосували за питання благоустрою. Вони готові реконструювати парки, за рахунок інвесторів — чистити річки та рекультивувати сміттєзвалище. При цьому ніхто навіть не згадав, що періодично цілі вулиці і мікрорайони міста залишаються без вуличного освітлення. До того ж, не лише околиці, а й центр. Виходить якесь замкнуте коло: містяни стверджують, що повідомляють про це міського голову і комунальників, а ті заявляють, що вуличне освітлення працює згідно графіку. Через місяць до темних вулиць додадуться і перебої з водопостачанням. Цікаво, депутати знову ігноруватимуть ці проблеми?

З настанням весни фактично на кожній вулиці Кобеляк з’явились нові смітники. І не лише біля майданчиків з контейнерами. Люди обпилюють на своїх приватних ділянках дерева і виносять їх на узбіччя дороги, аби комунальники вивезли гілки на звалище. А інші «господарники», полінувавшись віднести пакет зі сміттям до баків, кидають його біля купи деревини. Неодноразово доводилось чути незадоволені монологи містян, які критикували комунальників за «невиконання обов’язків». До речі, коли терпець у «господарників» уривається, вони спалюють гілки прямо на вулиці. Востаннє таку картину спостерігав у понеділок по вулиці Небесної Сотні.

Часто нам доводиться чути, що в наших земляків виявили ракові захворювання. Ми їм співчуваємо, переказуємо кошти на лікування… і йдемо на вулицю палити минулорічне листя.

Хоча контейнери призначені для складування твердих побутових відходів, жителі міста викидають туди весь непотріб. Апогеєм маразму можна назвати ситуацію, що відбулась у вівторок, поряд із ведмедівським мостом. Надзвичайно «кмітлива» людина винесла до сміттєвих баків рештки мертвого поросяти. Бродячі собаки розтягли їх на кілька десятків метрів і залишили. Це відбувається в районі, де кілька років боролись із африканською чумою свиней. А коли чума повернеться і до «господаря», який викинув тваринні рештки, прийдуть представники Держпродспоживслужби, аби вилучити з домашнього господарства свиней, він у всьому звинуватить державу і владу.

Так от, може досить чекати змін зверху, потрібно нарешті почати із себе. Об’їхати увечері вулиці міста і перевірити, як працює освітлення. Замовити із сусідами спецтехніку у «Водоканалі», яка вивезе сміття на звалище. Зробити в дворі компостну яму. Почати самим відповідати за свої вчинки, а не перекладати їх на плечі іншим. Тоді і в місті, і в державі загалом почнуться позитивні зміни.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2019, 09:17 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації