Вхід | Реєстрація

Депутати дозволили підрядникам видобуток суглинку для стадіону

Депутати дозволили підрядникам видобуток суглинку для стадіону

Минулого тижня в селищній раді відбулася 50-а позачергова сесія. Черга денна передбачала три питання.
Крім депутатів, у роботі сесії взяли участь начальник відділу організаційно–кадрової роботи Царичанської районної ради Євген Уразко, виконуючий обов’язки начальника відділу в районі Головного управління Держгеокадастру Андрій Різун та представники громадських організацій.

Перше і головне питання сесійного заходу називалося «Про погодження видобутку суглинку». На сьогодні повним ходом іде реконструкція стадіону «Діброва». Взагалі, на капітальне облаштування стадіону планують витратити понад 20 мільйонів гривень. Це — кошти з обласного бюджету. Цього року планують використати на ремонтні роботи 4 мільйони. Майбутній стадіон — це три футбольні поля, 120 крісел для глядачів, трибуна, освітлення, огорожа тощо. Поля на «Діброві» матимуть штучне покриття. Зміст питання пояснила юрист селищної ради Наталія Бойко. Підрядна організація ТОВ Укрєврокровля», котра займається полями, звернулася з проханням використовувати суглинок для проведення робіт із благоустрою, підсипанню та плануванню земельної ділянки по об’єкту «Реконструкція стадіону «Діброва». Верхній шар родючого ґрунту стадіону знімають (так вимагає закон) і для балансової висоти використовують інше покриття, менш родюче і затратне. Така земля є на території колишнього цегляного заводу і вона знаходиться у відомстві Царичанської громади. Але в договорі по об’єкту реконструкції стадіону передбаченого порядку забезпечення сировиною — суглинком відсутнє. Тому депутати мають дати дозвіл підряднику видобуток суглинку на цій території для проведення необхідних робіт. У результаті обговорень, народні обранці затвердили питання про дозвіл видобутку. Відбір суглинку із вказаної земельної ділянки (площа 1200 гектарів) мають проводити в межах до 2 метрів (за діючим законодавством про надра). Товариство «Укрєврокровля» використовуватиме виділений суглинок для проведення робіт із благоустрою, підсипанню та плануванню земельної ділянки. Крім того, щоб здійснювати нагляд за видобутком, депутати створили комісію в кількості 5 чоловік, серед яких є і представники громадських організацій.

Упродовж сесії депутати затвердили проектно–кошторисні документації із капітального ремонту бабайківського дитсадка «Барвінок» (енергозберігаючі заходи), на загальну вартість 4709405 гривень, та із реконструкції шкільного стадіону в Бабайківці з улаштуванням штучного покриття та елементів благоустрою. На це планується використати 6688870 гривень. Окрім цього, надали дозвіл Центру культури та дозвілля брати збільшений розмір орендної плати із гастролюючих колективів. До речі, 11 квітня у поціновувачів мистецтва з’явилася можливість відвідати естрадно– концертне дійство «Одеський дворик» Дніпропетровської філармонії імені Леоніда Когана. Початок дійства — о 16 годині. Квитки коштують 70–90 гривень.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2019, 17:15 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації