Вхід | Реєстрація

Траса в Царичанці — одна з кращих в Україні

Траса в Царичанці — одна з кращих в Україні

Так стверджують організатори змагань з їздового спорту із собаками. Минулої суботи в Царичанці, у районі пляжу Селянське, відбулися спортивні змагання із собаками. Вони називались «Дніпровський драй – 2019». Це черговий етап Кубка України імені Валерія Петрова, який відбувся навесні.

Уже не вперше в селищі організовуються собачі перегони. Дійство цікаве і вражаюче. Один із організаторів спортивного заходу Сергій Вулько вважає, що дистанція довжиною у п’ять з половиною кілометрів, по якій біжать спортсмени із собаками і яка пролягає від пляжу до Турового, чи не найбільш зручна і комфортна в Україні. Спортсмени дуже задоволені цим і схвально відгукуються про цей шлях. А ще вони у захваті від природи Приорілля.

З 10 години ранку в суботу можна було почути різноголосий гавкіт собак, музику та побачити велику кількість «братів наших менших». Бажаючі могли спостерігати спортивне дійство. Особливе задоволення від заходу отримали «собачники» та діти. Собачки були дружелюбні і привітні, давали себе гладити. Сергій Вулько нам розповів, що змагання із їздового спорту із собаками організувала команда «Дніпро ТОГ Трофі». Керівник команди Ян Штандаров — професійний кінолог, організатор, тренер, призер країни з їздового спорту, власник собачого розплідника. Його четвероногі підопічні мають багато нагород від Федерації цього спорту. Сергій Леонідович каже:

— У Дніпрі хорошу трасу знайти важко. Один із творців команди, Віталій Ткачов, до речі, уродженець Царичанки, запропонував провести змагання на його малій батьківщині. І ми йому вдячні за цю ідею, бо з цих пір виступати на цьому шляху — одне задоволення. Ми вдячні і вашій селищній раді за надання дозволу на проведення. Маємо намір побувати у вас і восени. Цьогорічний весняний Кубок ми присвятили пам’яті нашого учасника Валерія Петрова. Йому було 76 років. Валерій був нашою гордістю. Він — майстер спорту міжнародного класу, чемпіон Європи, чемпіон світу серед ветеранів. Донька Петрова являється одним із засновників «Дніпро ТОГ Трофі» та її спонсором.

Зі слів Сергія Вулька, їхня команда виконує технічні і організаційні функції. А контролює процес змагань суддівська колегія з Києва з відповідним спеціальним сертифікатом.Цьогорічні квітневі змагання стали наймасовішими за всю історію їхнього проведення. Приїхало 85 учасників з Києва, Харкова, Дніпра, Кривого Рогу, Змійова. Приємно відзначити, що традицію свого чоловіка приїхала підтримати вдова Валерія Петрова. Вона взяла участь у змаганнях, а їй понад 70 років. У програму собачих перегонів були включені канікрос (біг спортсмена із собакою); байджарінг (велосипед і одна собака); скутерінг (самокат і 1–2 собаки); карт (4–6 собак). У перегонах взяли участь породи собак: сибірські хаскі, аляскінські маломути, самоїди, лайки, овчарки, добермани, стаффорди. Переможці «Дніпровського Драю» отримали цінні призи, а інші учасники — грамоти та іменні кубки.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2019, 13:44 | Царичанка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації