Вхід | Реєстрація

У Полтаві зіпсували білборди Порошенка з зображенням Путіна

У Полтаві зіпсували білборди Порошенка з зображенням Путіна

13 квітня спостерігачі ОПОРИ зафіксували в Полтаві зіпсовані агітаційні білборди кандидата в Президенти Петра Порошенка з зображенням Президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Зіпсовані білборди Петра Порошенка розміщені по вулиці Великотирнівській, поблизу зупинки громадського транспорту «Провулок Латишева», а також по вулиці Маршала Бірюзова, поблизу зупинки «Завод ЗБВ». На білборді міститься зображення Петра Порошенка та Володимира Путіна, а також напис «21 квітня! Вирішальний вибір». Замовником даної агітаційної продукції вказано Петра Порошенка. В обох випадках білою фарбою поставлений знак рівності між зображеннями Порошенка та Путіна, а також зроблений напис «ПТН. ПНХ».

«Дані дії мають ознаки хуліганства, що несе за собою кримінальну відповідальність. Крім цього, сам білборд кандидата Петра Порошенка може містити порушення Закону України «Про рекламу», так як для розміщення зображення фізичної особи на рекламній продукції повинна бути письмова згода цієї особи, проте немає впевненості, що Володимир Путін давав згоду на використання власного зображення», – наголосив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Полтавській області Костянтин Донченко.

Згідно з частини 1 статті 296 Кримінального кодексу України хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Відповідно до абзацу 9  частини 1 статті 8 Закону України «Про рекламу»  у рекламі забороняється: вміщувати зображення  фізичної  особи  або використовувати її ім'я  без  письмової  згоди  цієї  особи. Відповідно до частини 1 статті 308 Цивільного кодексу України  фотографія, інші художні твори, на яких зображено фізичну особу, можуть бути публічно показані, відтворені, розповсюджені лише за згодою цієї особи.


Автор: прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2019, 14:08 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації