Вхід | Реєстрація

Сигналізацію і громовідводи ще не встановили

Сигналізацію і громовідводи ще не встановили

Приміщення Новосанжарської школи не стигли обладнати засобами протипожежної безпеки у вказані строки, як цього вимагало рішення суду.

14 березня Полтавський окружний адмінсуд виніс рішення у справі про закриття в Нових Санжарах єдиної школи, де навчається 900 дітей. Припинити навчальний процес мали через недотримання у закладі правил протипожежної безпеки. Грубі порушення у квітні минулого року виявили інспектори Державної служби з надзвичайних ситуацій. Зокрема, приміщення школи не було обладнане системою автоматичної протипожежної сигналізації, а на будівлі не встановлені громовідводи. Інспектори направили позов у Полтавський окружний адмінсуд. Згідно суддівського рішення, навчальний процес мав припинитися 11 березня цього року.

Та за кілька днів до закриття керівництво району знайшло потрібні кошти. Їх виділили з обласного і районного бюджетів. А голова Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Бульбаха подав скаргу до окружного адмінсуду на попередню ухвалу. Заслухавши сторони, суддя відстрочила виконання рішення щодо закриття навчального закладу до 15 квітня.

У вівторок навчальний заклад проінспектували полтавські журналісти, аби перевірити, чи встановлені протипожежна сигналізація і система блискавкозахисту.

Зі слів завгоспа школи Леоніда Подоляна, із понеділка ведуться підготовчі роботи для встановлення громовідводів. Паралельно влаштовується нова протипожежна сигналізація. У одному корпусі роботи завершені.

— На стелі в кожній кімнаті знаходитимуться датчики, які реагуватимуть на задимленість, — пояснює завгосп.

Директор школи Микола Решетило зазначив, що за місяць встигли виконати лише 40 відсотків від загального об’єму робіт. По-перше, витратили час на виготовлення проектно-кошторисної документації і проведення експертизи. По-друге, перед тим, як приступити до монтажних робіт, необхідно було придбати матеріали.

Інспектор Леонід Головко, який представляв у суді ДСНС, зазначив, що служба не звертатиметься до суду через порушення керівництвом школи установлених термінів:

— Відповідно до наявної в нас інформації, керівництво навчального закладу збирається звернутись до Головного управління ДСНС в Полтавській області, аби інспектори провели позапланову перевірку і підтвердили факт порушень правил пожежної безпеки.

Отож, виконавцям робіт треба прискорити процес, доки рятувальники не змінили свого рішення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 квітня 2019, 09:31 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації