Вхід | Реєстрація

«Розлив буде у дворах!»

«Розлив буде у дворах!»
17 лютого у Нових Санжарах провели спільне навчання, у якому учасники відпрацьовували можливі способи боротьби із наслідками весняного підтоплення.
Пройшли навчання неподалік центрального пляжу на річці Ворскла. А участь у них взяли працівники Новосанжарської селищної ради на чолі із Андрієм Рекою, бійці районного відділу Головного управління МНС України в Полтавській області під керівництвом Юрія Шила та селищні комунгоспівці. Всі вони зібралися разом, аби скоординувати спільні дії та випробувати деякі технічні засоби.
— Раніше на Нові Санжари була одна помпа — у МНС, — пояснює Андрій Река. — Тому вони могли займатися відкачкою лише в одному місці. Тепер ми придбали іще дві помпи — в селищну раду та комунгосп. Це дозволить нам оперативно реагувати на можливі підтоплення і відкачувати воду одразу в трьох точках.
За словами начальника районних МНСівців Юрія Шила, коштує одна така помпа близько 5 тисяч гривень. Ще 2 тисячі обходиться обладнання до неї.
— Нам би ще одна така не завадила, — посміхається Юрій Володимирович. — А  для повного щастя придбати б іще один човен. Щодо району, то ми приблизно знаємо, де можуть виникнути підтоплення. Це села Кунцеве, Лелюхівка, Нехвороща та Драбинівка.
Доки ми розмовляли із обома керівниками, працівники райвідділу МНС прорубали у Ворсклі ополонку, встановили на льоду помпи і взялися за їх випробування. Селищну тестував сам Андрій Река. Він із задоволенням потримав шланг, із якого під солідним напором вилітала вода. Таким насосом можна успішно відкачати воду із людського погребу чи подвір’я, якщо така потреба виникне. Щодо можливого паводку на Ворсклі Андрій Река був налаштований досить оптимістично.
— Та не буде великого розливу! Зараз діє система регулювання на великих водосховищах, тому не бійтеся, що вода знову дійде до аптеки, як колись було! — запевнив новосанжарський мер. — Тому нам більше треба думати про сніг та лід, які почнуть танути, а вода натомість тектиме до людей у хати! І розлив буде у дворах!
Під самий кінець місце навчання відвідали заступник голови Новосанжарської РДА Віктор Куць, а з ним — представники з обласного МНС та управління водних ресурсів, які якраз об’їжджали проблемні місця у районі. І залишились цілком задоволені побаченим. До підтоплення у Нових Санжар готові. А от якого воно набуде масштабу — ми дізнаємось досить швидко. Адже, за прогнозами синоптиків, інтенсивного тепла слід чекати вже на початку березня.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2010, 14:12 | Нові Cанжари |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації