Вхід | Реєстрація

Олександр Копелець: «Міськрада готова возити сміття з Підгори»

Олександр Копелець: «Міськрада готова возити сміття з Підгори»
Олександр Копелець: «Позитивних відгуків немає»

Таку заяву зробив кобеляцький міський голова. Щоправда, забув звернутись із пропозицією в сусідню сільську раду.

На останній сесії Кобеляцької міської ради депутат Андрій Заїка підняв питання щодо засміченості узбіч на під’їздах до міста. Зокрема, він наголосив, що потрібно домовлятися із сусідніми громадами і разом прибирати сміття. Адже засмічені узбіччя не прикрашають жоден населений пункт.

Міський голова Олександр Копелець пояснив, що в комунальне підприємство «Водоканал Плюс» зверталися жителі сусіднього села Підгора з проханням забирати в них тверді побутові відходи.

Зі слів очільника міськради, майже всі підгоряни виносять сміття в контейнери, які встановлені на міських вулицях, лише одиниці самостійно возять побутові відходи на смітник. Зважаючи на це, міськрада зверталася в Підгору з пропозицією організувати контейнерний збір сміття. Та позитивних відгуків на пропозицію немає ні від депутатів, ні від підгорянського сільського голови.

Кореспонденти зателефонували до керівника Підгорянської сільради, аби дізнатись, чому вони не погодились на пропозицію сусідів щодо контейнерного збору сміття.

Сільський голова Ірина Пищита повідомила, що вперше чує про таку пропозицію:

— Жодних листів чи звернень від Кобеляцької міської ради нам не надходило. Це добре, що міськрада готова надавати такі послуги. Але ж їх потрібно затвердити угодою, а не передавати пропозиції на словах.

Не зрозуміло, чи міський голова про свої плани кобеляцьких депутатів на сесії попередив, а про підгорянських забув. Чи таємничі жителі сусіднього села, які просили в директора «Водоканалу» забирати в них сміття, не донесли пропозицію Ірині Пищиті.

Та зрозуміло одне: сміття з Підгори кобеляцькі комунальники точно не почнуть возити, доки між громадами не будуть укладені відповідні угоди і закуплені контейнери для його збору.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 квітня 2019, 13:20 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації