Вхід | Реєстрація

Козаки розчистили дах

Козаки розчистили дах
Днями перед завідуючою міським дитячим садком «Золотий півник» Любов’ю Старостіною постала, здавалось, нездоланна проблема — як очистити від снігу дах ввіреного їй закладу. Але в біді допомогли козаки.
Минулого тижня Любов Старостіна перебувала на межі відчаю. Синоптики прогнозували відчутне потепління, яке, в свою чергу, мало призвести до швидкого танення снігу. А цього снігу на даху дитсадка накопичилось дуже багато. І вода, яка б утворилась після його танення, загрожувала навчальному закладу неприємностями. «Я вже готувалась до потопу, до мокрої стелі і вологи в навчальних кімнатах», — розповідає Любов Михайлівна. Власними силами подолати можливу стихію працівники «Золотого півника» не могли. Адже колектив там суто жіночий. А жінки просто не в змозі залізти на дах. Та й перекидати кілька тон снігу — теж не жіноча справа. Коштів, щоб найняти бригаду «сніговідкидачів» у Старостіної теж не було.
Провівши кілька днів у роздумах, завідуюча дитсадком вирішила звернутись за допомогою до місцевих козаків. Вона зателефонувала до Артема Письмака, який представляє в Кобеляцькому районі Міжнародну академію козацтва. І буквально наступного дня в дитсадок приїхали 11 молодих хлопців. Вони не були одягнуті у якусь спеціальну форму і не мали з собою хоругв, прапорів та шабель. Натомість хлопці озброїлись лопатами. «Боже, які молодці, — захоплено розповідає Старостіна. — Ми їм чаю пропонували, зігрітись у приміщенні. А вони приставили до стіни драбину — і мерщій на дах».
За дві години дружна козацька бригада у складі Артема Письмака, Віктора Балася, Сергія Гмизи, Мар’яна Рибалка, Сергія Китастого, Миколи Лещенка, Володимира Штриньова, Анатолія Пивовара, Богдана Литвиненка, Володимира Пукшина та Юрія Кобзаря очистила від снігу дах «Золотого півника». «Ми тепер не лише козаки, а й альпіністи», — жартували хлопці, спускаючись із даху. А Любов Старостіна після цього полегшено зітхнула — підтоплення навчальному закладу вже не загрожує.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2010, 14:15 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації