Вхід | Реєстрація

Жителі Лучок залишились зі старим водогоном

Жителі Лучок залишились зі старим водогоном

Керівництво сільської ради шукає кошти на реконструкцію водогону. Їм не допомогли фінансово ні на обласному, ні на державному рівні.

11 квітня в Лучках відбулася сходка місцевих мешканців. Одне з питань, що обговорювалось під час зібрання, стосувалось водопостачання приватних будинків.

Справа в тому, що водонапірна мережа в селі введена в експлуатацію ще в 1961 році. Нею користуються 220 дворів. За цей час азбестові труби, якими подається вода, майже втратили своє функціональне призначення. Постійно стаються пориви мережі, що тягне за собою значні втрати води і фінансові витрати.

— У 2017 році ми виготовили технічну документацію на капітальний ремонт водомережі, — розповідає сільський голова Наталія Камінська. — Загальна вартість робіт становить 2 900 000 гривень. У минулому році сільрада подала заявку на участь у обласній програмі «Питна вода Полтавщини», у цьому — «Питна вода України». На жаль, і на обласному, і на державному рівнях нас не підтримали фінансово. Справа в тому, що за цими програмами кошти виділяють на нові будівництва, а не реконструкцію водомережі.

Наталія Камінська пояснює, що сільський бюджет не дозволяє самостійно реконструювати водопровід. Немає на це коштів і в населення. На сьогодні місячна вартість послуги з водопостачання для кожного жителя становить 19 гривень. Таку ж суму доплачує і сільрада. Також із сільського бюджету утримується і слюсар-ремонтник водомережі.

По завершенню зібрання присутні вирішили організувати вуличне прибирання та ліквідувати стихійні звалища.

Як розповіла сільський голова, 13 квітня лучани організовано провели суботник.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2019, 09:13 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації