Вхід | Реєстрація

Вода з доріг у туалеті

Вода з доріг у туалеті
У сім’ї Денисових залило туалет на дворі і днями вода дійде до погребу. Причиною цьому є потік води, що стікає по дорогах вулиць Дніпропетровська та Стародніпропетровська.
Якщо спускатися по дорозі від магазину «Левада» вниз, зліва ви можете побачити струмки стічної води, які вже створили велетенське озеро.
— Хтось вирвав бордюру, щоб вода далі по Стародніпропетровській не текла, а сюди вся зливалась, — показує Михайло Денисов ставок, що утворився в нього на огороді. — Туалет вже повний води, скоро розвалиться погріб, за ним сарай і так далі… Я спостерігав, ця вода починає текти ще від оптового магазину. З оптового доходе на площу, не йде по Шевченка, а повертає сюди. І знову, не йде на П’ятивугли, а до нас тече. Раніше вода і далі йшла по Стародніпропетровській, а тепер там спеціально вивалили бордюру. З цією водою з доріг вся гадость іде, в тому числі і сіль, яку сиплять. В мене на огороді нічого не росте, крім буряків!
Завдяки морозам вода трохи спала. Але що чекає родину Денисових при черговій хвилі відлиги?
Ми звернулись за коментарем до голови Кобеляцької міської ради Олександра Ісипа:
«Треба дослідити ситуацію. Однак, щороку схожі проблеми виникають. Від цього нікуди не подітися і люди знають, що в цьому місці є природний водотік. Коли це буде загрожувати життю і здоров’ю людей, то буде підключатися МНС. А допоки люди можуть справлятися самостійно, то ці проблеми потрібно вирішувати в умовах приватного порядку. Можна відправляти воду, у даному випадку, до Ворскли по лотках, по трубах. Це не каналізація, а чиста тала вода.
Вцілому хочу зауважити, що природа не питає — чи правильно хтось забудувався, чи ні. Природа робить своє: вона ллє дощ, сипле сніг, потім це все розтає і тече так, як текло сотні років до цього. Тому той, хто збудував свою садибу на природному водотоці — постраждає більше.
Дехто із жителів таких зон, як Солонці, Гатище, Валявський садок, теж у цьому році матимуть в погребах воду. Просто останні 5–6 років не було великої кількості опадів, так би мовити, нас побалувала погода.
Звичайно, для таких ситуацій потрібно будувати гідротехнічні споруди, але до цього нам потрібно почекати ще кілька років.»

P.S. Пізніше Олександр Ісип повідомив, що на місці події побував і зробив висновок, що вода вимерзає, а отже ситуація стабілізується.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2010, 14:17 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації