Вхід | Реєстрація

Горіла фура, палала

Горіла фура, палала
В ніч з понеділка на вівторок в селі Бутенки могла статися надзвичайна подія техногенного характеру. Це, якщо говорити мовою офіційних документів. Говорячи простіше, можна сказати, що прямо посеред населеного пункту могла вибухнути величезна кількість небезпечної суміші.
Тривожний сигнал надійшов на пульт зв’язку кобеляцької пожежної частини 23 лютого о четвертій ранку. Телефонували із Бутенок. Пожежним повідомили, що на в’їзді в село палає вантажний автомобіль «DAF». В цистерні, яку перевозить вантажівка, знаходиться 22 тони коксохімічного пального. Це вибухо- і вогненебезпечна речовина. І якщо вогонь добереться до неї, то наслідки можуть бути непередбачувані.
На місце події миттєво виїхав черговий караул у складі Сергія Жука, Володимира Ларіна, Сергій Чиркова, Олександра Халімовського та Олександра Головка. В’їхавши в Бутенки, вони дійсно побачили величезну автоцистерну, яка стояла на узбіччі дороги і палала. За якихось 5–6 метрів знаходився житловий будинок. Водій розповів вогнеборцям, що в машині загорілися колеса. Він спробував загасити полум’я за допомогою автомобільного вогнегасника, але належного ефекту не досяг. Коли побачив, що полум’я охопило цистерну, зателефонував на номер 101. Також чоловік повідомив, що в цистерні знаходиться вогненебезпечна суміш. Усвідомлюючи потенційну небезпеку такої пожежі, вогнеборці розпочали боротьбу із полум’ям. Виливши на вогонь всю воду, дозаправлялись нею у ТОВ «Кобелякихлібопродукт». Завдяки оперативним діям пожежного караулу, вогонь швидко загасили. Не сталося ні вибуху, ні виливу небезпечної речовини на проїжджу частину.
Вже вранці наступного дня на місце пригоди прибув інший «DAF» і перекачав коксохімічне пальне в іншу цистерну. Причини загоряння зараз встановлюються. Водій розповів, що помітив, як йому сигналізують світлом фар зустрічні автомобілі. Але не звернув уваги на їх попередження. А коли вже побачив полум’я, було пізно. Коксохімічне пальне в кількості 22 тони перевозили із Донецька в Київ. Прямі і побічні збитки пожежні оцінили в 37200 гривень. Вартість врятованого майна (вантажний автомобіль та паливо) становить 772 тисячі гривень.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2010, 14:18 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації