Вхід | Реєстрація

Китайгородська громада: без доріг і без шерифа

Китайгородська громада: без доріг і без шерифа

У минулу п’ятницю в Китайгороді відбулося зібрання місцевих мешканців, перед якими із своєрідним звітом виступив голова об’єднаної громад Сергій Турський.

Як відомо, Китайгородська об’єднана територіальна громада створювалася «із боями». Спочатку влітку 2017 року місцеві жителі висловили недовіру тодішньому сільському голові Наталії Вербицькій. Вона обійняла посаду після скандалу з отриманням хабара попереднім керівником.

Зі скандалом пішла із посади і Вербицька. Вона у свій час була прихильницею об’єднання із уже діючою Могилівською об’єднаною громадою. Але мешканці Китайгорода мали іншу точку зору. Вони вирішили об’єднатися із Рудківською сільською радою.

Врешті об’єднання відбулося. Хоча китайгородців і попереджали, що об’єднання з Рудкою не принесе ніяких вагомих фінансових дивідендів і новостворена громада не буде спроможною.

Восени 2017 року відбулися вибори керівного складу нової ОТГ. Китайгородську громаду після виборів очолив екс-голова Царичанської райдержадміністрації Сергій Турський.

У п’ятницю, 12 квітня, він виступив перед земляками зі звітом. На зібрання прийшла незначна кількість жителів Китайгорода. Люди говорили про те, що подібні заходи потрібно проводити у вихідний день. У п’ятницю вранці більшість населення зайняте роботою.

Сергію Турському дорікнули незадовільним станом місцевих доріг, відсутністю ремонту в навчальному закладі. Згадали і про те, що в Китайгороді фактично нічого не робиться для запровадження посади такого собі сільського шерифа, який буде забезпечувати дотримання правопорядку на ввіреній йому території.

Керівник ОТГ відповів, що в нього було замало часу, аби впровадити в життя необхідні зміни. На цьому й розійшлися.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 квітня 2019, 12:15 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації