Вхід | Реєстрація

Будні служби порятунку

Будні служби порятунку

Із початку квітня на території Царичанського району сталося 12 пожеж, три з них пов’язані зі спалюванням сухої трави і сміття. Про це нас повідомив провідний інспектор Царичанського РС ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області Валерій Зима.

Так, 1 квітня рятувальники виїжджали на дві пожежі. Одна виникла в приватному домоволодінні в Могилеві при необережному поводженні господарів з вогнем. Під час спалювання сміття вогонь перекинувся на скирти соломи і знищив 0,5 тонни соломи торішнього врожаю. Інша подія — вогняна лава перекинулася на дах сараю домоволодіння по вулиці Орільській села Китайгород. Вогонь завдав значних збитків господарям. Причина пожежі — спалювання сухої рослинності невстановленою особою.

Ще одна вогняна пригода сталася 5 квітня в Ненадівці. Пожежею було знищено житловий будинок, два сараї, літня кухня, речі домашнього вжитку. Трагедія сталася теж через спалювання сухостою.

Зі слів рятувальника, за межами населених пунктів у природних екосистемах на території району пожежами знищено (9 подій) 17 гектарів сухої рослинності. За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), під час спалювання сухої трави і очерету загинуло 16 людей. За три останніх місяці кількість пожеж перевищила 13 тисяч, що в 11 разів більше, порівняно з минулим роком, кажуть в ДСНС. В усіх регіонах відмічається значне загострення ситуації з пожежами саме в природних екосистемах. І основною причиною виникнення вогняних стихій на відкритих територіях, за даними моніторингу державної служби, є саме людський фактор. Найбільше пожеж зафіксовано в Київській, Дніпропетровській, Івано–Франківській, Одеській областях. Станом на 10 квітня в Дніпропетровській області виникло 1183 пожежі в екосистемах. З них: пожежі, пов’язані зі спалюванням сміття, — 355, спалюванням сухої трави та рослинності — 821, пожежі в лісах — 10.

Надзвичайники нагадують, що категорично забороняється спалювати відходи, розводити багаття в лісі, кидати там непогашені сірники та недопалки, залишати в лісі просочене бензином, мастилом чи запальними сумішами ганчір’я, спалювати стерню та рослинні залишки на полях, дозволяти дітям бавитися з вогнем. Рятувальники закликають: якщо ви помітили пожежу, що розгоряється, спробуйте загасити її підручними засобами: гілками дерев, піском чи водою. Якщо ж не вдається впоратися самотужки, терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером 101.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2019, 20:37 | Царичанка | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації