Вхід | Реєстрація

У базі «Миротворця» знайшовся екс–кобелячанин

У базі «Миротворця» знайшовся екс–кобелячанин

Згідно даних скандально відомого сайту, один із жителів Кобеляк воював у складі батальйону «Сомалі» і був поранений.

Як відомо, центр «Миротворець» розпочав свою роботу ще навесні 2014 року. Його засновником став колишній співробітник Служби безпеки України Роман Зайцев. Співробітники центру, кількість та прізвища яких засекречені, збирають та публікують інформацію стосовно приватних осіб та організацій, діяльність яких, на думку керівників «Миротворця», несе загрозу національній безпеці України. Зокрема, велику увагу приділяють публікації списків громадян, котрі брали чи беруть участь в бойових діях на сході України в складі військових підрозділів так званих «ДНР-ЛНР».

У основному інформацію співробітники «Миротворця» отримують із відкритих джерел, користуючись методами OSINT. Уже давно відомо, що спецслужби всього світу більшість, тобто майже 90 відсотків, необхідної їм інформації отримують не через засекречених агентів, а на основі аналізу абсолютно відкритих джерел. Ці ж методи використовує і «Миротворець».

На спеціальному сайті, де публікують особисті дані громадян, котрі брали участь в бойових діях у складі незаконних збройних формувань «ДНР-ЛНР», є прізвище Уривського Олега Андрійовича, 1967 року народження. Він воював у складі батальйону «Сомалі» і звертався за медичною допомогою внаслідок отриманого поранення в лікувальні заклади так званої «ДНР».

Чоловік із такими даними до початку бойових дій на Донбасі проживав у Кобеляках. Вихідець з Горлівки заробляв собі на життя, відкривши зал для комп’ютерних ігор. З часом бізнес занепав і Уривський переїхав на Донбас. Кілька разів мешканці Кобеляк через соцмережі зв’язувалися з колишнім земляком. Той підтверджував, що є учасником сепаратистського руху.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2019, 18:55 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації