Вхід | Реєстрація

На вулиці Садовій зарізали свиню

На вулиці Садовій зарізали свиню
«Ну, й що з цього», — скаже більшість читачів, поглянувши на заголовок статті. Дійсно, ну, й що з того? Свиню ж, не людину — і то добре.
Більш-менш достовірних даних щодо того скільки в Кобеляках ріжуть свиней немає ні в кого. Ні за день, ні за тиждень, ні за рік. Надто це звична, пересічна подія. Кобелячани, як і всі українці, люблять м’ясо і сало, і тому утримують в своїх садибах свиней для забою та споживання.
Що ж незвичайного було у банальному вбивстві свині, котре сталося ввечері в п’ятницю, 17 лютого, в Кобеляках, в дворі багатоквартирного будинку на вулиці Садовій? Адже зовсім не знічев’я місцеві жителі телефонували і запрошували кореспондента приїхати на місце події.
Дзвінок на мобільний автора статті надійшов в суботу, наступного дня після резонансної події. Того дня йшов дощ. На вулицях і в дворах райцентру утворювались великі і малі калюжі. Калюжа на Садовій була особливою. Вона мала червоний колір. Біля калюжі стояли троє чоловіків і голосно обурювались: «Ми ж його як людину просили — прибери. А він каже: «Дощ все змиє». Як оце дітей в двір випускати, щоб по коліна в крові бродили?»
Чоловіки розповіли, що напередодні один із сусідів різав свиней, яких утримує тут же, в дворі загального користування, в міні-хліві між гаражами. Чоловік той не став утруднювати себе зайвими формальностями і роздумами. Навіщо відвозити свиню на бойню, навіщо дотримуватись якихось санітарних чи ветеринарних норм? Адже можна все зробити простіше. От і той кобелячанин вивів свою свиню із хліву і одразу ж зарізав. Прямо на очах у оторопілих сусідів та переляканих дітей. Прибирати кров теж не став, доручивши це матінці-природі. Як розповіли люди, їх сусіда-свинар і вивезенням гною себе надто не утруднює. Вечорами його неодноразово помічали за викиданням нечистот у міську каналізацію. Або в контейнер для побутових відходів.
Ось такі неподобства відбуваються ледве не в центрі Кобеляк. І, на жаль, і будуть відбуватися. Адже для вирішення такої чи подібних проблем дзвінка в «ЕХО» і приїзду кореспондента недостатньо. Потрібно ще набратися громадянської мужності і вжити заходів для покарання правопорушника. Не потрібно його бити чи навіть лаяти. Потрібно, крім запізнілого на день дзвінка до редакції, миттєво звертатись і до служб та інстанцій, котрі уповноважені державою контролювати дотримання в Кобеляках ветеринарних, санітарних та норм благоустрою. Вони можуть не лише сфотографувати і написати статтю. В їх компетенції ще й скласти протокол та накласти штраф.
Як повідомив «ЕХО» заступник міського голови Олександр Письмак, за подібний вчинок, який можна трактувати як порушення правил благоустрою, передбачене адмінпокарання у вигляді штрафу. Від 51 гривні і вище може оштрафувати Державна ветеринарна служба. Можна «нарватися» і на штраф від санепідстанції. Дивись 150–200 гривень і набереться. Вже й подумає чолов’яга перед тим, як вбивати свиню серед двору. Але ж це потрібно наважитись зробити…
В понеділок скаржники повинні були ще раз зателефонувати автору статті. Цього разу як депутату міськради. Ми мали разом скласти скаргу до міськвиконкому. Але ніхто так і не подзвонив. Отже, через кілька місяців на подвір’ї, поруч із місцем, де граються діти, знову буде литися свиняча кров.

Якщо ви бачите, що в дворах загального користування або в громадських місцях забивають худобу, телефонуйте: 3–31–54 — інженер по благоустрою міськради; 3–16–56 — дільничний інспектор міліції; 3–32–93, 3–16–52 — державна служба ветеринарної медицини; 3–11–81, 3–23–54 — санепідстанція. І, контрольний — в «ЕХО».

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2010, 14:23 | Кобеляки |
1. Юля / 4 квітня 2015, 10:43
Люди залишайтесь людьми. Пів години назад у дворі нашого багатоквартирного будинку зарізали свиню, так як і в статті, я не засуджую людину за це. Сама люблю м’яска поїсти, але ж не посеред двору свиню різати. Перед нашим гаражом,перед вікнами сусідів. Мене це обурило. Дитина злякалась, на вулицю нема як вийти. Що робити в такій ситуації?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації