Вхід | Реєстрація

Представники «Агрофірми «Добробут» та мешканці Василівки створили ініціативну групу щодо майбутньої роботи складу для засобів захисту рослин

Представники «Агрофірми «Добробут» та мешканці Василівки створили ініціативну групу щодо майбутньої роботи складу для засобів захисту рослин

18 квітня керівництво «Агрофірми «Добробут», місцеві жителі Василівки Кобеляцького району та народний депутат Артем Вітко зустрілися біля ангару на території села. Мета — розібратися, що саме розміщуватиметься у ньому і як побудувати роботу, щоб не нашкодити довкіллю.

29 березня та 10 квітня у блозі народного депутата України Артема Вітка з’явилися дописи по ситуацію зі реконструкцією сільськогосподарського ангару, на місці колишньої тракторної бригади.

За словами посадовця, мешканці Василівки, Лесинки та Гаймарівки Кобеляцького району проти, оскільки в ангарі зберігатимуться засоби захисту рослин.

Власник цієї будівлі на території Васильківської сільської ради — «Агрофірма «Добробут». Вчора заступник гендиректора підприємства Анатолій Таранушич зустрівся з місцевими жителями та народним депутатом, щоб розвінчати їхні побоювання та розповісти про плани щодо ангару. Всі разом вони пішли до приміщення, де не виявили жодних засобів захисту рослин чи мінеральних добрив.

До того ж, 17 квітня приміщення з позаплановою перевіркою оглядали і представники Державної архітектурно-будівельної інспекції у Полтавській області, які у акті підтвердили дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності: реконструкція чи розширення складу наразі не здійснюється.

— Господарство у своїй діяльності давно не використовує пестициди 1 класу небезпеки, які дійсно можуть забруднювати середовище, — пояснює Анатолій Таранушич. — В подальшому плануємо використовувати склад для зберігання засобів захисту рослин обсягом до 20 тонн. І важливо: приготування розчинів пестицидів, миття апаратури, транспорту, протруювання насіння тут здійснюватися не буде. Ми плануємо тут зберігати засоби захисту рослин третьої категорії. Спеціалісти розуміють, що це таке. Це не найагресивніші, не найактивніші речовини, про які люди думають, що вони забруднять територію.

Заступник генерального директора «Агрофірми «Добробут» говорить, що вони готові інформувати людей за всіма напрямками роботи щодо складу засобів захисту рослин.

Представники громади, підприємства та народний депутат увійдуть до ініціативної групи. Спільно з її членами погоджуватимуть дії, що проходитимуть на цьому складі.

Представник ініціативної групи та мешканець Василівки Сергій Гордієнко розповідає, що ситуація трохи прояснилася:

— Нас почули, до нас приїхали, з людьми поговорили. Ситуація буде переноситься на пізніше. Проте люди трохи заспокоїлися.

До речі, 17 квітня генеральний директор «Агрофірми «Добробут» Андрій Березовський надіслав листа до начальника Держекоінспекції у Полтавській області Вадима Осипенка.

У ньому він пояснює, що до цього склад для зберігання захисту рослин не використовувався. Будівництво чи реконструкція його не проводилася. Сам склад розміщений на відстані 500 метрів від автодороги Кобеляки — Кам’янське, а від найближчого будинку у Василівці — за 560 метрів.

Даний склад ЗЗР відповідає Державним санітарним правилам «Траспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» ДСП 8.8.1.2.001-98. Саме ці нормативи спрямовані на усунення негативного впливу пестицидів на життя і здоров’я людей та довкілля. Згідно них, санітарно-захисні зони до населеного пункту Василівки витримані.

Також у листі зазначається, що зберігання засобів захисту рослин на складі здійснюватиметься тільки після погодження органами Держпродспоживслужби, отримання санітарного паспорта та всіх необхідних дозвільних документів відповідно вимог чинного законодавства.


Автор: ГО «Полтавщина Аграрна»
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2019, 18:04 | Кобеляки | Суспільство
1. ИВЕН / 20 квітня 2019, 22:14
В подальшому плануємо використовувати склад для зберігання засобів захисту рослин обсягом до 20 тонн.

Свята брехня....а даний ангар вміститься не менше 1000 тон....от і думайте-для чого вам пудрять мозги...(нехай у себе на ЦЕНТРАЛЬНІЙ садибі зберігають (ну зовсім не шкідливий ГЕРБІЦИД...)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації