Вхід | Реєстрація

Зеленський перемагає Порошенка

Зеленський перемагає Порошенка

21 квітня відбувся другий тур виборів Президента України. На посаду гаранта Конституції претендували діючий президент Петро Порошенко та шоумен Володимир Зеленський.

Явка виборців трохи не дотягнула до показників першого туру. Участь у виборах президента сягнула 62,8%. Такі дані оприлюднено на сайті Центрвиборчкому.

Найвищий показник активності виборців зафіксовано у Львівській області, де проголосували 68,91% та у Києві — 68,05%, найнижчий — на Закарпатті (47%).

Станом на 6:42 22 квітня Центральна виборча комісія опрацювала 82,74% електронних протоколів другого туру виборів президента України. Володимир Зеленський набирає 73,21% голосів, Петро Порошенко — 24.45%. 2,32% бюлетенів визнано недійсними.

Кандидат у президенти Петро Порошенко здобув перемогу у закордонному окрузі, після опрацювання 100% протоколів його підтримали 54,73% виборців, які голосували не в Україні.

Опонент Порошенка Володимир Зеленський набрав за кордоном - 43,78% голосів. За Порошенка проголосували громадяни України в США, Канаді, ОАЕ, ПАР.

Зокрема, Зеленського підтримали в Грузії, Білорусі, Польщі, Молдові, Чехії, Литві, Латвії, Естонії. Загалом за кордоном проголосувало майже 60 тисяч українців.

За результатами обробки 94,29% протоколів з дільниць Полтавщини Володимир Зеленський отримує 82,33% підтримки виборців, Петро Порошенко — 15,48%.

За інформацією ЦВК, на територіальному виборчому окрузі №149, куди входять Карлівський, Кобеляцький, Козельщинський, Машівський, Новосанжарський та Чутівський райони, у голосуванні взяли участь 86 618 громадян. Кількість голосів виборців, поданих за кандидата:

  • Володимир Зеленський —  73 616 (84,98%); 
  • Петро Порошенко — 11 524 (13,3%).

ЦВК має опублікувати результати до 4 травня. До 3 червня новообраний Президент вступає у повноваження із складенням присяги на урочистому засіданні Верховної Ради України.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2019, 10:07 | Кобеляки | Політика
1. Малой / 22 квітня 2019, 10:56
Переконаний що це вирок в тому числi нинiшнiй корупцiйнiй владi мiста Кобеляки та Кобеляцького району.
2. orakul / 22 квітня 2019, 13:48
Ви вже на майдані один вирок виносили. Не кажіть гоп....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації