Вхід | Реєстрація

У області проведуть виставку-турсалон «Відпочивайте на Полтавщині»

У області проведуть виставку-турсалон «Відпочивайте на Полтавщині»

Екопродукція, полтавські галушки, інформаційний тур у Гоголеве – в області проведуть виставку-турсалон «Відпочивайте на Полтавщині».

18-19 травня відбудеться ХІІІ Міжрегіональна виставка-турсалон «Відпочивайте на Полтавщині». У Полтаві, на Театральній площі, 18 травня в межах святкування Дня Європи працюватиме виставка-ярмарок, де презентуватимуть гастрономічне і туристичне різноманіття краю. Наступного дня представники туристичного загалу регіону й гості з інших областей побувають під час інформаційного туру в Гоголевому Шишацького району.

– Нині туристичну галузь розглядають як одну зі складових соціально-економічного розвитку територій. Такі фестивалі, як «Відпочиваємо на Полтавщині», сприяють розвитку міст і регіонів. Це можливість презентувати свій край для більшої кількості людей, показати його традиції, не тільки культурні, а й гастрономічні, ознайомити з туристичними цікавинками регіону, – розповів т.в.о. голови облдержадміністрації Роман Товстий.

В облдержадміністрації провели нараду щодо підготовки до відповідних заходів.

– Полтавщина – одна з лідерів в Україні у сфері туризму. Маємо всі можливості ще поліпшити відповідні показники. Міжрегіональну виставку-турсалон «Відпочиваємо на Полтавщині» організовуємо не вперше. Уже є досвід реалізації подібних заходів. І цього року маємо провести це дійство креативно й на високому рівні, – зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь.

– Іміджева презентація Полтавщини – один з основних напрямків розвитку туризму. Чим більше гостей відвідають наш регіон, чим ширший розголос буде про наш край, тим більше людей захочуть тут побувати. Презентували Полтавщину на IV Міжнародному туристичному тижні в Одесі, то після презентації люди з різних регіонів захотіли до нас приїхати. Нині вже ми отримали підтвердження від делегацій із Київської, Кіровоградської, Сумської, Черкаської, Івано-Франківської й Одеської областей. Співпрацюємо із сільгосппідприємствами й фермерськими господарствами регіону, щоб зробити презентацію екологічно чистої продукції Полтавщини. Представники Полтавського вищого професійного училища імені А. О. Чепіги наготують галушок, – розповіла директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко.

Долучаться до заходу райдержадміністрації, міськвиконкоми, ОТГ й освітні заклади Полтави.

Начальник відділу туризму та культурної спадщини управління культури виконавчого комітету Полтавської міської ради Віталій Павлов нагадав, що 18 травня – Міжнародний день музеїв. Зазначив, що відповідно до європейської практики вхід до музеїв обласного центру буде безкоштовним.

Валентина Вождаєнко додала, що кінець третього тижня травня на Полтавщині стане вельми насиченим різноманітними заходами, адже окрім Дня Європи, виставки-турсалону «Відпочивайте на Полтавщині», 17-19 травня відбудеться обласне свято «Решетилівська весна» в Решетилівці. 18 травня відзначатимуть 50-річчя із дня відкриття Миргородського літературно-меморіального музею Д. Гурамішвілі у Миргороді, на яке приїдуть делегації з Литви, Естонії та Грузії.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 квітня 2019, 14:26 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації