Вхід | Реєстрація

Дорогі брати і сестри!

Дорогі брати і сестри!

У світле і світоспасенне свято Воскресіння Господнього сердечно радий вітати вас натхненними і незмінно величними словами Великоднього благовістя: Христос Воскрес!

У ці світоносні дні ми радіємо разом із святими апостолами і жонами-мироносицями, які були свідками великої тайни Воскресіння Христового, а також очевидцями та співбесідниками воскреслого Христа.

Воскресіння Христове — це основа християнства, тому що ним Христос підтвердив Своє Євангеліє. До Свого Воскресіння з мертвих Він навчав про вічне життя — Своїм же Воскресінням Він показав, що Він справді є вічне життя. До свого Воскресіння вчив про невимовну любов Бога до людей: Своїм Воскресінням Він довів, що Він є любов, бо заради людини переміг смерть.

Святкуючи Світле Христове Воскресіння, ми свідчимо, що кожна людина, навіть найстрашніший грішник, відкуплений кров’ю Христа, має надію на спасіння. За наші гріхи, як і за гріхи всього людського роду, заплачено дорогоцінною кров’ю Розп’ятого. Щоб прийняти плоди відкуплення, потрібно мати віру і хреститися. Більшість народу нашого хрещені, але як мало тих, хто має віру, здатну змінити життя. Зміна життя в Христі не означає лише зміну на краще. Це — радикальна зміна, що приводить людину до торжества життя і повноти буття, як у нинішньому перебуванні на землі, так і у Віці Грядущему.

Воскресіння Христове дозволяє усім нам піднестися над буденною життєвою суєтою, щоб побачити справжню велич Божественної Любові, яка заради блага людини зійшла навіть до хреста і смерті. Тому нам так важливо усвідомити, що своїм воскресінням Господь оновлює людську природу, даруючи зміцнення внутрішніх сил кожному християнину в його служінні Церкві, державі, суспільству, родині, ближньому.

Чималі труднощі випадають на долю і простої людини, і цілого народу: нині, коли наш український народ переживає непростий період своєї історії, багато з нас відчувають неспокій, тривогу і хвилювання за завтрашній день. На тлі матеріальних і політичних перипетій, занепаду духовності й достатку лжедуховних явищ, серця багатьох сповнюються страхом і невпевненістю. Люди страждають через ворожнечу, війну, бідність, хвороби, самотність, житейську невлаштованість. Усі метушаться у пошуках кращого життя, зневірившись знайти відповіді на свої запитання в людській логіці, політичних технологіях чи економічних рецептах. Церква і сама історія свідчать: жити потрібно згідно зі Словом Божим. Тоді у світлі Христового Воскресіння нам відкриється сенс того, що відбувається, і ми зможемо дати відповідь на найнебезпечніші виклики сучасності. Нехай Воскреслий Спаситель вдихає і в наші душі твердий намір виконувати Його заповіді!

Поділимося один з одним радістю нинішнього торжества! Зігріємо теплом своїх сердець тих, хто сьогодні страждає і переживає труднощі. Звернімо великоднє вітання до всіх людей: і ближніх, і дальніх. Будемо натхненно працювати заради процвітання нашої української держави. Піднесемо палкі молитви до Господа про дарування нам життя мирного і благого, щоб усі ми зростали у Вірі, Надії та Любові.

Ще раз щиро поздоровляю всіх вас, дорогі брати і сестри, із великим днем Світлого Христового Воскресіння. Бажаю усім здоров’я, щастя і Божого благословення! Нехай світло радості і миру Божого буде у вашому серці, в нашому домі й у Вітчизні нашій. Нехай Воскреслий Спаситель допоможе нам у всі дні нашого життя та Пасхальна радість звеселяє наші душі.

Воістину Воскрес Христос!


Автор: З любов’ю у Воскреслому Христі, протоієрей Василій Сверлович, настоятель Свято-Миколаївського храму, Благочинний Кобеляцького округу УПЦ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2019, 09:05 | Полтавщина | Редакційна


1. mmurejko / 27 квітня 2019, 11:49
А що Василь Сверлович стидається дописати Благочинний Кобеляцького округу УПЦ Московського патріархату.
2. Beri Mor / 27 квітня 2019, 12:59
[[ЦИТАТА|1|mmurejko|А що Василь Сверлович стидається дописати Благочинний Кобеляцького округу УПЦ Московського патріархату.
]
Як на мене,то краще Московський,ніж турецький.
3. Седой / 27 квітня 2019, 14:49
Слава Богу МП, а то я думал секта термосная так красиво научилась поздравлять
4. orakul / 27 квітня 2019, 15:05
Талмуд спочиває.
"христианство на деле добивалось того, чтобы «оевреить» весь мир" (Ф.Ницше)
"Будда говорит: «Не льсти своему благодетелю!». Пусть повторят это речение в какой – нибудь христианской церкви: оно тотчас же очистит от всего христианского." (Ф.Ницше)
"Что прежде всего перенимают нынче дикари у европейцев? Водку и христианство, европейские наркотики. – А от чего они скорее всего погибнут? – от европейских наркотиков." (Ф.Ницше)
"Этот святой анархист, вызвавший на противодействие господствующему порядку низший народ, народ изгнанных и «грешников», чандалы внутри еврейства, речами, которые, если верить Евангелию, еще и теперь могли бы довести до Сибири, - он был политическим преступником, поскольку таковой возможен в обществе, до абсурда неполитическом. Это привело его на крест: доказательством может служить надпись на кресте. Он умер за свою вину, - нет никакого основания утверждать, как бы часто это ни делали, что он умер за вину других." (Ф.Ницше(
5. mmurejko / 27 квітня 2019, 20:02
Ну звісно краще агресору давати пожертви ніж своїм. Ви не цікавились яку допомогу надавав московський патріархат нашим воїнам. І надалі цілуйте ручку прихильникам окупанта. Це ж треба так ненавидіти свою країну.
6. Beri Mor / 28 квітня 2019, 06:53
5.mmurejko
«Ну звісно краще агресору давати пожертви ніж своїм.»

Відколи це турки своїми стали?
7. ИВЕН / 28 квітня 2019, 08:25
ВСІХ поздоровляю З ВЕЛИКОДНЕМ-щастя здоров1я-МИРУ-ХРИСТОС ВОСКРЕС...
8. orakul / 28 квітня 2019, 08:41
5.mmurejko
« яку допомогу надавав московський патріархат нашим воїнам. І надалі цілуйте ручку прихильникам окупанта.»

Правильно робив якщо не надавав. Заповіді вчіть, якщо вже такі воцерквльонні і богомольні. І хто тут кого окупував, то ще велике питання А крім того пора вже завчити що всі церкви Христові, тобто ідудейські, і це вам любий чесний піп скаже.
9. orakul / 28 квітня 2019, 08:46
"Теперь только разверзлась пропасть: «кто его убил? кто был его естественным врагом?» - этот вопрос блеснул, как молния.

Ответ: господствующее иудейство, его высшее сословие. ...

- И вот теперь всплыла абсурдная проблема:
«как мог Бог допустить это!»

На это поврежденный разум маленькой общины дал такой же поистине ужасный по своей абсурдности ответ:
Бог отдал своего Сына для искупления грехов, как жертву" (Ф.Ницше)

С поврежденным разумом вас, миряне! Христос Воскрес!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації