Вхід | Реєстрація

«Шкільний» водогін знову функціонує

«Шкільний» водогін знову функціонує

Руденківська сільська рада відремонтувала свердловину, що забезпечує питною водою школу та приватні двори.

20 липня минулого року в Руденківці на свердловині глибиною 120 метрів сталася аварія. На об’єкті прогнила металева обсадна колона (на глибині 30 метрів), у результаті чого у водоносний шар потрапив глиняний розчин. Щоб забезпечити усіх руденківців питною водою, «шкільний» водогін з’єднали з «молодіжним».

На момент аварії голова Руденківської громади Сергій Головко констатував, що єдиний вихід із ситуації — це капітальний ремонт свердловини, яка експлуатувалася з 1980 року.

— Ремонтники намагалися реанімувати свердловину, — пояснив сільський голова. — Вони дістали насос та спробували прокачати свердловину, але вода й далі мала забарвлення і специфічний запах.

Сергій Головко припустив, що бурильні роботи, заміна металевих труб на пластикові і встановлення нового насоса обійдуться більш ніж у півмільйона гривень.

У вівторок, 23 квітня, очільник громади повідомив, що «шкільну» свердловину вдалося відремонтувати. Роботи обійшлися у 183 000 гривень. Їх виконало товариство «Харківська пересувна механізована колона № 244». На ремонт свердловини 140 000 виділила нафтова компанія, іншу частину коштів використали з бюджету громади.

— Дві доби ми качаємо воду із свердловини, — пояснює Головко. — Перебоїв у роботі системи немає. Отож, «шкільним» водогоном знову користуватимуться жителі 78 приватних дворів, навчальний заклад і об’єкти торгівлі.

Загалом у громаді функціонує 12 артсвердловин, вісім із них установлені в Руденківці.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2019, 10:07 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації