Вхід | Реєстрація

Гроші є, але немає пацієнтів

Гроші є, але немає пацієнтів

Минулого тижня відбулася 51 чергова сесія селищної ради, на якій розглянули 15 питань.

Одне з питань черги денної стосувалося програми «Розвиток профтехосвіти на території Царичанської ОТГ на 2019–2022 роки» з кошторисом у 200 000 гривень. Перед присутніми виступила директор аграрного ліцею Віра Шарівська. Хоча професійні аграрні ліцеї фінансує держава, та, на жаль, реалії такі, що коштів вистачає лише на оплату працівникам. Усе інше працівники таких установ мають вирішувати самотужки. Віра Павлівна попрохала допомоги в депутатів на потреби установи, які вони самостійно не вирішать. Зі слів Шарівської, в ліцеї навчається 372 дитини, з них більшість — діти із малозабезпечених сімей. Приміщення установи давно капітально не ремонтувалося, дах на гуртожитку протікає, електромережа в аварійному стані і багато інших проблем. Хтось із депутатів зауважив, що на цей період програми —  це дуже малі кошти. Директорка ліцею наголосила, що вони радіють будь-якій допомозі. Геннадій Сумський, голова ОТГ, сказав, що в першу чергу треба затвердити програму, щоб допомогти, а далі є надія, що сума буде коригуватися. Головне — поступати виважено і обдумано, адже ліцей не на балансі громади. Депутати проголосували за затвердження програми і контроль за виконанням рішення поклали на постійну комісію з питань підприємництва, освіти, медицини, культури, спорту та соціального захисту населення.

Про роботу комунального неприбуткового підприємства «Царичанський Центр первинної медико–санітарної допомоги» коротко розповіла його начальник Наталія Дениско. Вона зауважила, що у зв’язку з реформою і змінами, фінансування медзакладу збільшилося на 41,9 відсотка, у порівнянні з 2018 роком. Разом з тим, декларацій із сімейними лікарями підписано лише на 70–75 відсотків. Це не той результат, який потрібен. Так, є дефіцит лікарів, але є лікарі, які ще можуть набирати людей. І не тому, що лікар не такий, а тому, що людям далеко і незручно їхати. Також Наталія Валентинівна повідомила, що профогляди в лікарні проходять на високому рівні. На 1 квітня вже майже 380 електронних рецептів виписано за програмою «Доступні ліки».

Крім цього, упродовж сесії було оголошено результати спецперевірки секретаря селищної ради Наталії Герасименко, згідно яких було визнано секретаря такою, що пройшла спеціальну перевірку. Довідку про результати спецперевірки мають додати до особової справи посадовця. Далі усі присутні депутати проголосували за призначення Володимира Тимошенка на посаду директора дитячо–юнацької спортивної школи на контрактній основі терміном на 1 рік. Затвердили Статут Царичанської ОТГ і графік роботи Центру надання адміністративних послуг. Надали дозвіл на перерахунок кошторисної частини проектно–кошторисної документації із реконструкції вузла обліку газу центральної бібліотеки і надали згоду на передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області з балансу Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації до комунальної власності громади майна — введений в експлуатацію об’єкт «Будівництво амбулаторії на 1–2 лікарі з житлом» (Прядівка).


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2019, 14:38 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації