Вхід | Реєстрація

Михайлівська бібліотека чекає працівника

Михайлівська бібліотека чекає працівника

Напередодні сесії селищної ради відбулося засідання виконкому.

Присутні члени виконкому затвердили заходи до 33-ї річниці аварії на ЧАЕС та відзначення 74-ї річниці з Дня Перемоги, і створили організаційний комітет, який буде нести відповідальність за проведення. До переліку підготовчих заходів входять забезпечення, впорядкування та благоустрій пам’ятників, могил, обелісків та прилеглих територій, уточнення списків ліквідаторів і ветеранів, обстеження умов проживання, надання матеріальної допомоги, проведення в бібліотеках, школах, клубах тематичних уроків, виховних годин, концертів, спортивних пам’ятних турнірів та урочисто-траурних мітингів.

Про роботу Царичанської центральної бібліотеки та бібліотечної мережі в громаді розповіла директор Людмила Костенко. З її слів, бібліотечне обслуговування у минулому році здійснювали 5 бібліотек — Царичанська центральна та 4 сільські: Бабайківська, Лисківська, Прядівська, Юр’ївська. Але Лисківська працювала лише один квартал, Михайлівська бібліотека поки що чекає працівника. За минулий рік бібліотечними послугами в громаді було забезпечено 4663 користувачів, з них 3020 — Царичанською та 1643 — сільськими книгозбірнями. Користувачів Царичанської ОТГ обслуговує 9 бібліотечних працівників. У ній постійно проводяться тематичні заходи для різних вікових груп. Наприклад, для любителів авторських поезій відбулася презентація творчості 85-річної Марії Злючої «За все подякую я долі». Цікаво пройшла конкурсно-розважальна програма «Жартуємо разом» (зустріч учнів аграрного ліцею з місцевим гумористом Миколою Бахматом). У рамках регіонального проекту «Павло Загребельний — письменник, якого читають» центральною книгозбірнею був проведений вечір-портрет «Духовний материк на ім’я Павло Загребельний». Також були проведені літературні години, присвячені Олесю Гончару, Василю Сухомлинському. Для дітей відбувається чимало пізнавальних заходів: «Дивлюсь на світ очима квітів», «Туристичний експрес», низка розважальних заходів. Широко популяризує бібліотека і мистецтво майстринь з декоративно-ужиткового мистецтва. Бібліотекарі сільських бібліотек — активні учасники усіх свят. У своїх старостинських округах без них не проходить жодне свято. У 2018 році бібліотеки отримали 782 примірників книг на суму 51805 гривень, з них центральна бібліотека — 547 на суму 37074 гривні, сільські — 235 примірників на суму 14731 гривню. Людмила Костенко у своєму виступі звернула увагу присутніх на необхідності відновлення роботи Михайлівської книгозбірні, створенні умов для роботи Прядівської, вирішенні долі Лисківської і опалення Бабайківської СБ, а також відзначила про комп’ютеризацію та підключення до Інтернету сільських бібліотек. Це такі на сьогодні основні проблеми.

У ході засідання виконкому присутні затвердили протокол житлової комісії, де взяли на облік у першочергову чергу №94 багатодітну сім’ю мешканки з Лисківки через відсутність власного житла і жительку села Прядівка — у позачергову чергу №47. Матеріальну допомогу надали 17 громадянам, серед яких тяжко хворі, які потребують затрат на лікування тощо. Потребують соціальної допомоги 9 літніх та нездатних себе забезпечити громадян. Члени виконкому затвердили протокол комісії з питань роботи із сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах (6 чоловік) та розглянули заяви мешканців, у яких люди просили дозволу на кронування дерев, збирання хворосту, присвоєння та уточнення адресних номерів та інше.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2019, 12:28 | Царичанка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації