Вхід | Реєстрація

У Новосанжарській школі встановили систему блискавкозахисту

У Новосанжарській школі встановили систему блискавкозахисту

Технічні засоби на будівлі навчального закладу встановили працівники полтавської організації.

У квітні минулого року інспектори Державної служби з надзвичайних ситуацій виявили цілу низку порушень щодо вимог пожежної безпеки в Новосанжарській школі. Зокрема, приміщення навчального закладу не мало системи автоматичної протипожежної сигналізації, а на будівлі не були встановлені громовідводи. Рятувальники звернулись у Полтавський окружний адміністративний суд із вимогою закрити школу.

Директор навчального закладу Микола Решетило наголошував, що для облаштування протипожежної сигналізації потрібно 1 100 000 гривень, встановлення системи блискавкозахисту обійдеться приблизно у 350 000.

Кошти для придбання і встановлення технічних засобів знайшли в районному і обласному бюджетах. Районна рада профінансувала виготовлення проектно-кошторисної документації. За поданням депутата обласної ради Василя Красюка, із фонду розвитку територій надійшов 1 000 000 гривень. Ще 150 000 фондових коштів виділив його колега Сергій Гамза.

Полтавська фірма «Дункан» за 54 000 гривень виготовила проект із реконструкції системи пожежної сигналізації. Кременчуцьке підприємство «АРТ-ІНЖИНІРІНГ» за 5 670 гривень підготувало документацію для встановлення системи зовнішнього блискавкозахисту.

23 квітня на платформі публічних закупівель «Прозорро» з’явився договір підряду щодо капітального ремонту системи блискавкозахисту приміщень Новосанжарської школи.

Микола Решетило замовив роботи в Полтавської районної міжгосподарської будівельної організації «Райагробуд». Вартість капремонту системи блискавкозахисту склала 223 789 гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2019, 13:25 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації