Вхід | Реєстрація

Тіло військового опізнали за партійним квитком

Тіло військового опізнали за партійним квитком

7 травня в селі Лебедине відбулось перепоховання воїнів, які загинули в роки Другої світової війни. Останки п’ятьох солдатів виявили члени громадської організації «Вічно живим». Їх перепоховали у братській могилі. Обряд провів отець Михайло Куцик.

Голова громадської організації Віталій Іванюк повідомив, що з п’яти знайдених тіл криміналісти ідентифікували останки одного солдата. Серед речей військового уцілів партійний квиток на ім’я Вячеслава Єфимовича Гладкова, уродженця Астрахані, 1902 року народження, червоноармійця. Зараз тривають пошуки його рідних.

За словами пошуковців, лише на території Полтавської області їм вдалося знайти останки більше 100 військових.

 

 

 


Автор: За матеріалами Кобеляцької райдержадміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 травня 2019, 18:04 | Кобеляки | Суспільство


1. земеля / 8 травня 2019, 09:16
Завтра 9 мая. День Победы. Такой праздник. И ни одной статьи. Неужели Эхо и Филон тоже свободовцы? Или просто боятся? Зато полно публикаций за разную мутотень. Много русских погибло защищая нашу кобелякскую землю. Прости нас красноармеец Гладков. Вечная тебе память.
С днем Победы нормальные земляки.
2. Slavko / 8 травня 2019, 12:55
ВимкниРосійське

Три міфи про «Вєлікую Атєчєствєнную»

Міф 1.
Радянська пропаганда позиціонувала Другу світову війну як «Вєлікую Атєчєствєнную». Ця назва офіційно з’явилася під час промови на радіо народного комісара іноземних справ В’ячеслава Молотова, який порівняв цю війну з війною 1812 року проти Наполеона Бонапарта. Цинічно, адже радянська влада відкидала своє імперське минуле, аж раптом подала пряму аналогію! Одразу ця промова з’явилася на першій шпальті... Посилання на www.facebook.com
3. Maksym / 8 травня 2019, 13:46
1.земеля
« Прости нас красноармеец Гладков. Вечная тебе память.
С днем Победы нормальные земляки.
»
За что прости? за то, что вы всё врагов среди земляков выискиваете? Да, за это стоит.
4. Selena2017 / 8 травня 2019, 15:25
1.земеля
« Много русских »


А скільки українців в рідній і чужій землі лежать , не знаєш , свободівцями переляканий?????
5. orakul / 8 травня 2019, 18:51
4.Selena2017
«
А скільки українців в рідній і чужій землі лежать ,»

Лежать, і лежать спокійно, і з шаною до памятників і памяті загиблих. У Берліні стоїть памятник радянському воїну визволителю. Радянському, не українському і не свободівському. І якщо ваші з Славком діди не мали відношення до радянської армії, або воювали проти неї, то це означа лише одне - вони воювали проти народу України. І ніхто памятник у Берліні не паплюжить, не поливає фарбою, не намагається звалити. І такі памятники є у багатьох країнах.
6. orakul / 8 травня 2019, 19:00
2.Slavko
«я назва офіційно з’явилася»

Та пох.. де вона зявилася. Ця назва увіковічена на медалі "За победу над Германией в Великой Отечественной войне 1941—1945 гг.» Цією медаллю нагороджені наші батьки і діди, і ця медаль є символом Перемоги, і цією медаллю нагороджено близько 15 мільйонів чоловік, память про яких ви хочете розтоптати. На медалі, до речі, стрічка на яку ви кидаєтесь, як бугай на червону ганчірку. І по барабану що і коли святкує "весь світ" і ваша гейропа Вони у війні не перемагали і їм нема що світкувати. Хай собі святкують примирення. Бо треба ж кось пояснювати, чому вони «лягли» під Гітлера, хто за два дні, хто за тиждень. Ще не хватало, щоб і вони святкували День Перемоги. Вони нікого не перемагали, вони примазались до Перемоги наших батьків і дідів яку ви так старано хочете замазати і стерти. Не вигорить у вас. Посилання на ru.wikipedia.org
7. Selena2017 / 8 травня 2019, 19:32
5.orakul
«з Славком діди не мали відношення до радянської армії, або воювали проти неї, то це означа лише одне - вони воювали проти народу України»


Говори про себе, а не про наших зі Славком предків, відколи це "народ України", а не "пришелепуваті українці" ? Лицемір недоколиханий.
8. Чудо Юдо / 8 травня 2019, 20:05
5.orakul
«І ніхто памятник у Берліні не паплюжить, не поливає фарбою, не намагається звалити. »

Так і в Україні ніхто пам’ятники радянським воїнам не валяє і не паплюжить наче. Сам на днях у Одесі бачив великими літерами список героїв Радянського Союзу із Одеси. І ось останки похоронили з усіма почестями.
Не плутайте грішне з праведним.
9. orakul / 8 травня 2019, 20:20
2.Slavko
«Цинічно, адже радянська влада відкидала своє імперське минуле, аж раптом подала пряму аналогію! »

В тебе таки дійсно не всі дома. Звиняй, але правди ніде діти. Ту от по твоїй ссильці читаю: "Міф 3. У всьому світі 8 і 9 травня є офіційними Днями пам’яті про загиблих під час Другої світової війни. Тільки в Радянському союзі «День Пам’яті» перетворився в «Дєнь Пабєди». Після війни у ветеранів не було жодних соціальних пільг, а згадка про війну і, тим паче, її «святкування» вперше відбулося лише 9 травня 1965 року. Через 20 років після війни, коли більшості фронтовиків-ветеранів вже не було в живих."
Ти рзницю між памятью і перемогою розумієш? У нас 9 травня була Перемога. А день памяті за загиблими був у поминальну неділю або понеділок. Поминють загиблих і просто померлих також і 9 травня. В СРСР день памяті не перетворювався на День перемоги, а була Перемога і було свято День Перемоги. В кого перемоги не було, нехай собі що хочуть те і святкують або поминають. І як це, "святкування вперше відбулося лише 9 травня 1965". І Селена ще каже, що не пришелепки. Та кончені пришелепки. Чорним по білому написано коли введене свято. А відразу після війни ветеранам платили за нагороди. На відміну від вашої влади і вашого озимого покоління тоді ветерани були в пошані. Багато ветеранів були живі ще 20 років назад. Я тоді ви сиділи з засунутими в зад язиками, бо якби навіть 20 років тому таке морозли, то знайшовся б хтось хто заїхвав би у пику доповідачу на мітингу. А зараз Таміла наморозила фігні разом з Вітком і тишина. Нікому заперечити, що 2-а світова, ВВВ і АТО, тобто війна проти свого народу, це різні речі. Посилання на ru.wikisource.org
10. Slavko / 8 травня 2019, 21:05
9 травня – день перемоги одного із окупантів України над іншим

"...Враховуючи те, що така політика Москви не обмежувалась кількома роками, є всі підстави стверджувати, що вона завдала Україні більше втрат, ніж Третій Рейх.

Німецькі загарбники знищували українців і були категорично проти української державності. Те ж саме робили і російські загарбники. І ті, й інші були ворогами України.

Проте ці очевидні і неспростовні факти вперто воліють не помічати деякі інфіковані комплексом малороса та зрусифіковані українці разом з іноземними колоністами та їх нащадками. За їх злочинною логікою виходить, що тільки «братньому» російському народу у різні історичні проміжки часу було дозволено вбивати українців різними способами і це не потрібно засуджувати.

Але чим власне відрізняється окупація, вчинена Берліном, від окупації з боку Москви? Адже і та, й інша є окупацією з відповідними наслідками для корінного етоносу.

Для того, щоб спростувати факт радянської окупації, сучасні прихильники ідей "руского міра" полюбляють говорити про досягнення України під владою одного із загарбників у другій половині ХХ століття. Це хід, спрямований на те, щоб розірвати прямий і безпосередній зв’язок між політикою московських загарбників епохи Леніна – Сталіна та постсталінської доби.

Насправді у другій половині ХХ століття СРСР проводив щодо України типову колоніальну імперську політику, спрямовану на поступову асиміляцію та ліквідацію української нації та українського духу. Вона складалася з декількох складових.

Після так званої перемоги 1945 року поряд з репресивними методами все більшого поширення набула специфічна міграційна політика. Процеси колонізації України росіянами всіляко заохочувались, як і зрада мови своїх предків та мовна і ментальна русифікація місцевого етносу. Мігранти-колоністи з Росії, зазвичай, отримували найкраще житло у великих українських містах, переважно обласних центрах..."
Посилання на www.pravda.com.ua
11. Малой / 8 травня 2019, 21:09
день примирення, ви шановнi cкорiш за все просто нерозумiете що це примирення.
12. orakul / 8 травня 2019, 23:38
10.Slavko
«полюбляють говорити про досягнення України під владою одного із загарбників у другій половині ХХ століття.»


Сталин Кагановичу 11 августа 1932 г. "Если не возьмемся теперь же за выправление положения на Украине, Украину можем потерять. Имейте в виду, что Пилсудский не дремлет, и его агентура на Украине во много раз сильнее, чем думает Реденс или Косиор. Имейте также ввиду, что в Украинской компартии (500 тысяч членов, хе-хе) обретается не мало (да, не мало!) гнилых элементов, сознательных и бессознательных петлюровцев, наконец - прямых агентов Пилсудского. Как только дела станут хуже, эти элементы не замедлят открыть фронт внутри (и вне) партии, против партии. Самое плохое это то, что украинская верхушка не видит этих опасностей....г) Поставить себе целью превратить Украину в кратчайший срок в на стоящую крепость СССР, в действительно образцовую республику. Денег на это не жалеть."

І Україна була кращою із республік. Краще України було лище в Прибалтиці і аж ніяк не в Росії. Так хто вас експлуатував? Вам досталась в спадщину одна з кращих екномік Європи. І де вона? Розвинутішими були лише Німеччина і Франція та і то не по всім показникам.
13. ИВЕН / 9 травня 2019, 08:38
образцовую республику. Денег на это не жалеть."

?????????????????????????????????????????????????????????????
14. orakul / 9 травня 2019, 11:49
8.Чудо Юдо
«Так і в Україні ніхто пам’ятники радянським воїнам не валяє і не паплюжить наче»

Довго тебе не було чути, а це зявивися і таки ляпнув.
Ти з Марса пишеш, чи з Нібіру? Чи може ніяк з Кракова не доберешся?
Та на Україні вже добру половину памятників повалаляи. Ще тільки в Києві Ватутіна ніяк не звалять, хоч десяток разів і намагались. І нічого Одесу в приклад ставити. Одесса - місто Герой. Їх хоч і зашугали, і попалили, але там можуть і пику набити, тому свідомі там остерігаються валяти. А от у себе дома галичани валяють на всю катушку. Посилання на censor.net.ua

Змінено 09.05.2019, 11:52
15. Beri Mor / 9 травня 2019, 12:43
11.Малой
«день примирення, ви шановнi cкорiш за все просто нерозумiете що це примирення.
»

А може це ти не розумієш?Уяви картину,коли твій сусід прийшовши до тебе,убив твоїх батьків,згвалтував твою дружину,та покалічив твоїх дітей(не дай Боже,звичайно),а саме це з українцями фашисти і робили,а ти «поплямкавши» трохи,приходиш до нього і кажеш:"-Давай помиримось?".
16. Selena2017 / 9 травня 2019, 12:49
9.orakul
«Та кончені пришелепки»


"Український народ пришелепуватий", "пришелепуваті українці", "та кончені пришелепки" , додати ще висловлювання про єврейство -- все це прояви ФАШИЗМУ. Випанькали адміни монстра на нашу голову та ще в такий час, коли в головах людей йде змагання між звичними колишніми поняттями та новими поглядами на минуле , важке сприйняття сучасних змін. В такому вигляді сайт тільки шкодить.
17. Beri Mor / 9 травня 2019, 13:07
16.Selena2017
«, коли в головах людей йде змагання»

Коли в головах ідуть змагання,то не голови,а флюгери.
18. orakul / 9 травня 2019, 13:13
16.Selena2017
« все це прояви ФАШИЗМУ»

Це констатація факту, а не прояви фашизму. Прояви фашизму читайте у Ісаії і Второзаконії. Вже ваші равини Тору президенту подарували, так що і ви вивчайте, щоб не відставати і знати що далі з вами робити будуть. Мойсей Тору отримував на горі Сінай, а Зе отримав прямо в Києві. Прогрес. Наближеня послуг до виконавців волі тіпа божої.
16.Selena2017
« В такому вигляді сайт тільки шкодить.»

Правильно. Запрєтіть його нах.
Ви хоч розумієте, хто раніше стучав, предавав, продавав, закладував, запрєшал, розстрілював і т.п. Революційна доцільність - називається і називалось. Капець!
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації