Вхід | Реєстрація

Що буде із кладовищами?

Що буде із кладовищами?

На сесії Бутенківської ОТГ була озвучена несподівана, для декого навіть шокуюча, інформація. Нібито, для того, щоб прийняти Генплан території населених пунктів, що входять до складу громади, доведеться закривати три діючих сільських цвинтарі. Депутати були наскільки шоковані цією інформацією, що вирішили довивчити питання і відклали прийняття рішення до наступної сесії.

Днем пізніше у більш спокійній обстановці нам вдалося поговорити із заступником голови Бутенківської ОТГ Ігорем Федем. Ігор Миковлайович розповів, що проблема виникла після того, як у громаді почали підготовку до виготовлення Генеральних планів забудови всіх населених пунктів. Згідно із сучасними будівельними і санітарними нормами, територія кладовищ має бути розташована на відстані не менше трьохсот метрів від житлової забудови. Якщо цих вимог не дотримуватися, то містобудівна рада не затвердить Генплани. А без Генплану, знову ж, через вимоги сучасного законодавства на території будь-якого населеного пункту, не можна здійснювати ні реконструкцію, ні капітальне будівництво. Між тим, уже в 2019 році в планах керівництва Бутенківської громади та депутатського корпусу є початок будівництва церкви, водогону та втілення в життя інших серйозних інфраструктурних проектів.

На території Бутенківської громади є кілька кладовищ, які знаходяться прямо в населених пунктах. Мова йде про самі Бутенки, а також Колодяжнівку і Бережнівку. У всіх інших селах кладовища розташовані на достатній відстані від житлової забудови.

І от тепер бутенківським депутатам потрібно знайти компромісне рішення, яке задовольнить усіх.

Потрібно зазначити, що проблема розташування кладовищ є актуальною не лише для Бутенок. У тих же Кобеляках і в Біликах цвинтарі також розташовані прямо в населених пунктах. І це зараз керівництво міста не переймається питаннями виготовлення Генплану. Але рано чи пізно це доведеться робити.

Як безболісно і без шоку для жителів вирішити цю проблему, нам поки що почути не вдалося. Та знаючи алгоритм дій вітчизняних чиновників, можна припустити, що буде прийняте рішення про формальне закриття цвинтарів. Тобто, «на папері» там захоронення припинять, а в реальному житті все буде продовжуватися, як і раніше.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2019, 10:23 | Кобеляки | Суспільство
1. ИВЕН / 11 травня 2019, 16:10
ген-план-масонів--(закрити школи дитячі садки фельдшерські пункти-колгоспи)-і забрати ЗЕМЛЮ (А ЦЕ ВЖЕ І КЛАДОВИЩА...)що ж робити простим смертним-КРЕМАТОРІЙ ???
2. Slavko / 11 травня 2019, 23:43
1.ИВЕН
«1. ИВЕН / сьогодні, 16:10
ген-план-масонів--(закрити школи дитячі садки фельдшерські пункти-колгоспи)-і забрати ЗЕМЛЮ (А ЦЕ ВЖЕ І КЛАДОВИЩА...)що ж робити простим смертним-КРЕМАТОРІЙ ???»


Що, не чув? Гройсман недавно пропонував для цього міські парки, щоб попіл там розвіювали померлих родичів коротше. Справді, скільки можна землю обітовану переводити своїми цвинтарями !?...
3. orakul / 12 травня 2019, 07:35
2.Slavko
«Справді, скільки можна землю обітовану переводити своїми цвинтарями !?...»

Прогрес у тебе.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації