Вхід | Реєстрація

Понеділок 13–го, кіношні бойовики вже не актуальні

Понеділок 13–го, кіношні бойовики вже не актуальні

13 травня 2019 року безумовно увійде в історію Кобеляк. У цей день у місті вперше пограбували банк. Окрім того, кобелячани і гості міста отримали змогу ледве не в прямому ефірі спостерігати за тим, як б’ють і грабують їх земляків. Дивитися кіношні бойовики вже не актуально, злочини демонструють «наживо».
У понеділок у райцентрі були зафіксовані одразу три події кримінального характеру. Один зі злочинів Кримінальний кодекс трактує, як тяжкий.

Близько дев’ятнадцятої години було пограбоване відділення «Полтава-банку». До цього банки в Кобеляках ще не грабували. Невстановлений покищо зловмисник ззаду напав на директора банку, який із заднього двору відкривав двері в будівлю. Злочинець ударив чоловіка по голові якимось предметом, а потім швиденько затягнув тіло в приміщення. Банкір втратив свідомість і опору не чинив.

Перед цим відвідувачі автостанції, що розташована в тому ж ряді будівель, що й фінансова установа, звертали увагу на кремезного чоловіка, який був одягнений у не по сезону теплу куртку синього кольору. На обличчі в чолов’яги була медична маска. Такі носять під час епідемій грипу.

Через кілька хвилин після нападу на директора банку нападник вийшов із приміщення. У руках у нього була сумка, наповнена грішми. Спочатку редакція отримала інформацію, що із банку викрали 150 тисяч гривень. А вже наступного дня самі поліцейські повідомили про викрадення 1 мільйона 400 тисяч гривень.

Судячи із того, як діяв злочинець на відео із камери спостереження, він добре фізично підготовлений. Його можна назвати професіоналом. Безумовно, він був не сам. Неподалік мав очікувати напарник на автомобілі. Якщо злочинців знайдуть, то їм буде загрожувати дуже серйозне покарання. Адже санкція статті 187 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.

А через кілька годин після цього, коли кобеляцькі поліцейські безуспішно розшукували розбійника, були пограбовані два міські магазини. Один із них спеціалізується на продажу різних електронних гаджетів, у іншому торгують секонд-хендом. До речі, за 10 метрів від магазину одягу розташований офіс однієї з приватних охоронних фірм. Але це абсолютно не знітило злодія.

У випадку із пограбуванням магазину секонд-хенду, уже зараз можна говорити про абсолютний дилетантизм злочинця. Він хвилину позував перед відеокамерою і залишив на місці злочину величезну кількість відбитків пальців, адже натяганням рукавичок себе не обтяжував.

Судячи із абсолютно різного підходу до «справи», напад на банк і пограбування магазинів не пов’язані між собою. Банк грабували професійні злочинці. Швидше за все, їх «навели» на фінасову установу. Злочинці знали, що в банку перебуває серйозна сума грошей. За сто тисяч гривень вони б не стали ризикувати 10–15 роками свободи.

Минуло дві доби із дня нападу на банк та крадіжок із магазинів. До розшуку злочинців підключені і поліцейські з Полтави. Якщо злочини не розкриють, то репутація правоохоронців серйозно постраждає. Адже один із злочинців зробив фактично все, щоб його знайшли і довели справу до обвинувального вироку в суді. Та й доцільність встановлення відеокамер потрібно якось доводити на прикладах.

Інакше можна буде зробити висновок, що камери спостереження на вулицях і в магазинах встановлені лише для того, щоб кобелячани мали змогу дивитися кримінальні бойовики із реального життя.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 травня 2019, 13:55 | Кобеляки | Кримінал
1. ИВЕН / 17 травня 2019, 08:06
минуло вже 4 доби-(І всі говорять тільки про ГРОШІ)-а про здоров!я постраждалого нічого...дай боже йому здоров!я...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації