Вхід | Реєстрація

Нова бочка на старого «Мерседеса»

Нова бочка на старого «Мерседеса»

Днями на одній із кобеляцьких станцій технічного обслуговування автомобілів був помічений так званий пожежний «Мерседес», у свій час переданий німецькими вогнеборцями із Зінгена своїм українським колегам. Працівники СТО розповіли, що будуть встановлювати на нього велику ємність для забору і перевезення води.

У свій час Кобеляцька громада отримала два пожежних автомобілі з німецького міста-побратима Зінгена у якості подарунка. Але вони практично не використовувалися за призначенням. Як це досить часто буває, німецька техніка не може ефективно експлуатуватися в українських реаліях. «Мерседеси» мали лише обладнання для забору води із пожежних гідрантів, які в Зінгені встановлені повсюдно. А в Кобеляках такої «розкоші» просто немає. Згодом один із автомобілів передали для потреб пожежної частини, створеної в Бутенках. Цю інформацію редакції підтвердив Юрій Гребенюк, начальник районного підрозділу МНС.

У свою чергу Ігор Федь, заступник голови Бутенківської ОТГ, підтвердив, що німецька техніка зараз перебуває на ремонті. «Мерседесу» вже 46 років. Автомобіль ще цілком придатний для використання. Зараз у ньому міняють моторну оливу, проводять ряд інших робіт. Зокрема керівництво ОТГ планує заключити із ремонтниками договір на встановлення ємності для перевезення води. Орієнтовна вартість робіт — 60 тисяч гривень.

Ігор Федь зазначив, що частину коштів бутенківські вогнеборці заробили самостійно. Звичайно йдеться не про платне гасіння пожеж. Просто керівник бутенківського Центру безпеки Віктор Попруга надавав дозволені законодавством послуги із юридичного супроводу колегам з інших районів. Федь прокоментував:

— Це дуже добре, що наше комунальне підприємство здатне заробляти гроші. Отже, на ремонт будуть використані не лише кошти місцевих платників податків.

Федь підтвердив, що зараз іде процес перемовин із власником СТО щодо калькуляції робіт із переобладнання пожежного автомобіля для використання в українських умовах.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2019, 12:30 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації