Вхід | Реєстрація

Для озерських рятувальників придбають спецавтомобіль

Для озерських рятувальників придбають спецавтомобіль

Половину необхідної суми перерахувала Полтавська обласна рада, половину мають надати сільради, які обслуговують пожежні.

У червні минулого року керівники шести сільських рад підписали договір про створення спільного пожежного підрозділу, який базується в Озерах. Рятувальники обслуговують південно-західну частину Кобеляцького району, до якої входять Озерська, Світлогірська, Шенгурівська, Григоро-Бригадирівська, Лучківська і Комендантівська сільради. Відповідно до договору про міжмуніципальне співробітництво, сільські громади спільно фінансують підрозділ.

Також керівники сільрад домовились про придбання нового пожежного автомобіля. Аби залучити обласні кошти, вони взяли участь у конкурсі проектів розвитку територіальних громад. У рамках міжмуніципального співробітництва проект «Гарантована пожежна безпека громад південно-західної частини Кобеляцького району» подала Озерська сільська рада. Їх задум став одним із переможців конкурсу. За кошти області і сільрад рятувальникам придбають авто. Загалом, пожежний автомобіль коштує 1 330 000 гривень.

Попередньо планувалось, що майже по 100 000 заплатить кожна сільська рада (598 500), а 66 500 надасть Асоціація фермерів і приватних землевласників.

28 травня голова Озерської сільської ради Наталія Синяговська повідомила, що обласна рада перерахувала субвенцію 665 000 гривень. Ці кошти отримає місцева пожежна команда, яка і проводитиме тендер.

— У середу всі голови сільських громад, які підписували договір про створення пожежного підрозділу, зберуться в адміністрації. Вони мають обговорити подальше співфінансування для придбання автомобіля. Сподіваємося, шо невдовзі озерські рятувальники матимуть новий пожежний автомобіль.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 травня 2019, 14:31 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації