Вхід | Реєстрація

Мінімалки вистачить, аби зварити 40 каструль борщу

Мінімалки вистачить, аби зварити 40 каструль борщу

Із 1 січня в Україні зросла мінімальна заробітна плата, яка становить 4173 гривні у місяць або 25,13 у погодинному розмірі.

У порівнянні з минулим роком, мінімалка збільшилась на 12 відсотків. Здавалося б, уряд прорахував, який мінімум українці мають отримувати на руки, аби дозволити собі повноцінно харчуватися, оплачувати житлово-комунальні послуги, одягатися і лікуватися. До цього списку потрібно додати культурний розвиток та відпочинок.

На жаль, із постійним ростом цін на товари і послуги, не кожна українська сім’я може дозволити собі щодня купувати навіть необхідні продукти харчування. Кореспонденти підрахували, скільки каструль борщу можна зварити на одну мінімальну зарплату.

Отож виходить, що місячної мінімальної зарплати одного члена сім’ї вистачить лише для того, аби щодня готувати борщі.

На інші потреби доведеться влаштовуватись ще на одну роботу. Та чи не забракне сил, коли в раціоні буде лише одна страва. І коли ж тоді думати про медичне обстеження та культурний розвиток?


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 червня 2019, 09:05 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації