Вхід | Реєстрація

Ціни на автогаз зросли через обмеження Казахстану

Ціни на автогаз зросли через обмеження Казахстану

Вартість скрапленого газу на аукціонах дрібних виробників 27 травня зросла на 2,2–2,9 тисяч гривень за тонну.

За словами трейдерів, причиною майже 15 % стрибка цін стала зупинка відвантажень ЗВГ найбільшим казахським експортером, компанією «Тенгизшевройл», на нього припадає до 20 % місячного обсягу імпорту.

Також трейдери відзначають, що додатковий тиск на ціни чинить і загальна невизначеність щодо поставок ЗВГ з боку Російської Федерації після 1 червня.

Ціна на газ компанії «Природні ресурси» (Geo Alliance) зросла на 2,91 тисячі гривень за тонну, до 21,7 тисяч, у порівнянні з цінами минулого аукціону (22 травня). Regal Petroleum продала ЗВГ по 21 тисячі гривень за тонну, що на 2,18 тисяч дорожче, ніж на торгах 22 травня.

У «Консалтинговій групі А-95» повідомили, що середня оптова ціна ЗВГ на ГНС ​​27 травня зросла на 1,5 % (на 330 гривень за тонну), до 21,4 тисячі гривень за тонну.

Нагадаємо, у п’ятницю, 24 травня, стало відомо, що компанія «Тенгизшевройл» зупинила відвантаження зрідженого газу в напрямку України.

Причиною зупинки стала відсутність гарантій у казахського трейдера від російських компетентних органів про безперешкодне проходження вагонів через російсько-український кордон після 1 червня.

Як повідомлялося, з 1 червня набувають чинності санкції РФ щодо України, які передбачають обмеження на поставку нафтопродуктів. Зокрема, для експорту російського ЗВГ і ДТ необхідно отримати спеціальний дозвіл Мінекономрозвитку РФ.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 червня 2019, 08:55 | Полтавщина | Фінанси
1. Beri Mor / 3 червня 2019, 10:39
Як казав О.Бендер:"Запад нам поможет,крепитесь":)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації