Вхід | Реєстрація

Від «Ромашки» до «Артека»

Від «Ромашки» до «Артека»

Кілька десятків юних жителів Бутенківської громади влітку 2019 року поїдуть на відпочинок до дитячих таборів. Більшу частину коштів за них заплатить громада.

Згідно із затвердженою місцевими депутатами спеціальною програмою, із сільського бюджету буде виділено 200 тисяч гривень для оздоровлення місцевих діток. У основному ці гроші будуть направлені на компенсацію вартості путівок до дитячих таборів відпочинку. Громада заплатить за путівки для дітей пільгових категорій. Йдеться про малозабезпечені та багатодітні сім’ї, сім’ї учасників військової операції на Донбасі. Географія місць потенційного відпочинку досить широка — від «Артека», який після відомих подій базується в Буковелі, до білицького табору «Ромашка». Окрім того, є путівки і до таборів відпочинку, розташованих у сусідньому Новосанжарському районі.

До речі, за словами секретаря виконкому громади Лариси Молоканової, більшість батьків прагнуть направити своїх діток на відпочинок саме в Білики. Цьому феномену є пояснення. По-перше, батькам доведеться оплачувати проїзд. А до Біликів таки ближче, аніж до Карпат. По-друге, є можливість у будь-який момент приїхати і побачити малюків.

Вартість путівок коливається від шести до сімнадцяти тисяч гривень.

Ще кілька дітей отримають можливість поїхати відпочивати, проявивши особливі здібності у навчанні чи творчій діяльності. Із обласного бюджету до Бутенок надійдуть кошти для часткової компенсації вартості відпочинку для обдарованих дітей. Батьки заплатять за проїзд і оплатять 30 відсотків від вартості путівки.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2019, 10:10 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації