Вхід | Реєстрація

Поліцейський офіцер громади вже працює

Поліцейський офіцер громади вже працює

В Україні стартував проект «Поліцейський офіцер громади», у рамках якого в кожній об’єднаній територіальній громаді з’явився поліцейський офіцер замість дільничного. Дніпропетровщина стала першим регіоном, де розпочався процес. Уже стартував набір поліцейських в Кіровоградській області.

У Царичанській громаді з початку червня вже працюють три офіцери поліції, які почали службу після відповідного навчання. Олександр Сірий обслуговуватиме територію Царичанки, Сергій Мегец та Олександр Сапай — усіх сільських населених пунктів громади. Для роботи поліцейських обладнали комфортні кабінети, закупили меблі, забезпечили необхідною комп’ютерною технікою. Поліцейська станція в Царичанці розташована в адмінбудівлі селищної ради з окремим входом, а інша станція — у приміщенні Преображенського клубу, теж з окремим входом і кабінетом. Чому в Преображенці? Тому що тут найбільш зручне сполучення між селами. Вигідне географічне положення дає змогу швидко добиратися до місця злочину.

Ініціювала проект Національна поліція України. Проект реалізують у 2 етапи. У 2019 році залучать 802 ОТГ, у 2020 — охоплять усю територію. Що саме робитимуть офіцери? Вони мають бути доступними для населення, знати мешканців території, яку обслуговують, їхні проблеми та оперативно надавати поліцейські послуги. Відповідно, більшість свого часу вони знаходяться саме в громаді, а не у відділку. Загалом, кожний мешканець громади за допомогою і захистом може звернутися як у відділення місцевої поліції, так і безпосередньо до дільничного громади. За фактом, дільничні не розформовуються, а реформуються. Це новий вид. Це поліцейський, який має повноваження і дільничного, і патрульного, та працює на запити жителів відповідної громади. Він має охопити роботу з усіма верствами населення. Девіз нових поліцейських громади: — Я тут живу і працюю.

Хто платитиме офіцерам громади? Частину фінансової підтримки надаватимуть самі громади, частково гроші йтимуть з державного бюджету. У Царичанській громаді дільничні офіцери за свою роботу звітуватимуть мешканцям громади і виконкому. І підпорядковуватимуться голові громади. Отже, є надія, що на території громади в плані правопорушень стане спокійніше.

28 травня на Софіївській площі Києва відбулася презентація анонсованого проекту. Серед присутніх були і голова Царичанської ОТГ Геннадій Сумський та троє наших офіцерів. Вони отримали сертифікати учасників проекту, табельну зброю та ключі від трьох нових автомобілів, оснащених спецсигналами та спецзасобами.

Нагадаємо, що територію Царичанки обслуговує старший лейтенант Олександр Сірий (приміщення селищної ради). Його мобільний телефон: (096)493-97-03. Поліцейську станцію в Преображенці (приміщення сільського клубу) обслуговують старший лейтенант поліції Сергій Мегец, телефони: (099)421‑85‑69; (098)251–65–91 та лейтенант поліції Олександр Сапай, телефони: (066)017-97-28; (097)596-59-64. Правоохоронники працюють майже цілодобово.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 червня 2019, 09:14 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації