Вхід | Реєстрація

Комунальникам придбають електровелосипеди, бензоріз і відвал

Комунальникам придбають електровелосипеди, бензоріз і відвал

Минулого тижня відбулась чергова сесія Новосанжарської селищної ради. На ній депутати затвердили інфраструктурні проекти, що реалізовуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету.

Зокрема, селищні обранці вирішили провести реконструкцію вуличного освітлення по вулиці Миру, що в селі Зачепилівка. Вартість робіт становить 104 744 гривень. Проект передбачає встановлення енергоощадних діодних світильників, що монтуються на існуючих залізобетонних опорах, заміну голих проводів 3‑фазних пошкоджених ліній на ізольовані, часткове встановлення нових опор, прокладання додаткових повітряних ліній.

За 8 347 гривень із селищного бюджету виготовлять проектно-кошторисну документацію, а вулицю освітлять за 96 397 державних коштів.

Також селищна рада планує придбати для комунального підприємства «Добрі руки плюс» роторну косу та бензоріз. У проектній документації вказано, що працівники відділу благоустрою скошують вручну значні території або наймають для цього сторонні організації. Тому поява власної роторної коси сприятиме економії бюджетних коштів і пришвидшить роботу комунальників. Її ціна — 27 200 гривень.

Бензоріз комунальники використовуватимуть для зняття асфальту правильних геометричних форм. Із допомогою інструменту ремонтуватимуть дороги та проводитимуть ремонтні роботи на водогонах у населених пунктах громади. Коштує бензоріз 43 900 гривень.

Збором сміття та прибиранням вулиць у Новосанжарській громаді займаються працівники комунального підприємства «Джерело». Щоденно комунальники об’їжджають територію громади велокаретами і збирають сміття. Транспортні засоби, якими користуються досить тривалий час, потребують заміни.

Відповідно до інфраструктурного проекту, комунальники пересядуть на триколісні вантажні електровелосипеди. Максимальне навантаження на такий транспортний засіб становить 200 кілограмів, він розвиває швидкість до 25 кілометрів. Три електровелосипеди обійдуться селищній раді у 64 770 гривень.

Для очищення вулиць від снігу, піску, щебеню і ґрунту селищна рада купить гідравлічну лопату-відвал, вартістю 130 410 гривень. Поставить навісне обладнання Кременчуцький завод дорожніх машин. Його передадуть на баланс «Джерела» і установлять на автомобіль ЗІЛ.

 

ЦНАП «переїде» у готель

Під час засідання депутати внесли зміни до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств селищної ради у 2019 році. Вони надали 500 000 гривень допомоги КП «Джерело» для реконструкції нежитлового приміщення колишнього готелю «Україна». У ньому розміщуватиметься Центр надання адміністративних послуг.

Крім того, селищні обранці звернулися до Новосанжарської районної ради з пропозицією вийти із засновників Центру культури і дозвілля та передати установу з майном у комунальну власність громади.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 червня 2019, 13:35 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації