Вхід | Реєстрація

Безкоштовне обстеження замість дорогого самолікування

Безкоштовне обстеження замість дорогого самолікування

На жаль, зараз повсюдно в Україні ігноруються базові принципи медицини. І досить часто провина в цьому лежить на самих хворих. Люди, замість того, щоб вчасно і безкоштовно або за помірну ціну провести дослідження стану свого організму, займаються самолікуванням. І цим шкодять не лише власному здоров’ю, а й бюджету.

Екологічна ситуація в Україні нині далека від зразкової. Окрім того, на загальний стан людського організму впливають такі фактори, як вживання модифікованих або високо вуглеводних продуктів, канцерогенних напоїв, алкоголю тощо. У результаті, знижується імунітет. А це, у свою чергу, призводить до виникнення різних захворювань бактеріального характеру та зростання резистентності до антибактеріальних препаратів. Простіше кажучи, шкідливі мікроорганізми стають стійкими до медикаментів.

Люди хворіють. А захворівши, не звертаються одразу до лікаря, а біжать до найближчої аптеки і там самостійно купляють препарати, керуючись принципами «мені подешевше» або «дайте таке, щоб помогло». Це добре, коли провізор вгадає із препаратом і той буде діяти. Але досить часто таке самолікування закінчується серйозними ускладненнями і новими хворобами.

Особливо актуальною є проблема із неконтрольованим застосуванням антибіотиків. Часто трапляється так, що здавалось перевірені на власному організмі ліки перестають діяти і недуга не відступає. Навпаки, відбувається погіршення. Люди починають говорити, що в аптеці продають фальсифіковані медикаменти.

Насправді ж відбулося те, що мало відбутися при самолікуванні. Тобто, штами мікроорганізмів призвичаюються до того чи іншого антибіотика. І він на них не діє.

Більше того… Імунітет ослабився, мікрофлора кишківника порушена, починається дисбактеріоз. І доводиться починати новий етап лікуванні і купляти нові, можли ще дорожчі, медикаменти. Або взагалі виявляється, що у хворого була вірусна інфекція і приймати антибіотики не було жодної потреби.

Наведемо приклад. Таке захворювання, як ангіна, викликають стафілокок, стрептокок, ентерокок, кандидозна інфекція. І якщо антибіотик амоксоцилін ефективно бореться із стрептококовою інфекцією, то на стафілокок він не діє. А як звичайна людина чи провізор у аптеці може визначити, якою інфекцією уражений організм?

Хтось може зауважити, що зараз існують антибіотики широкого спектру дії. Але не можна починати лікування із застосування сильнодіючих засобів. Окрім того, біль у горлі та відчуття сухості може з’явитися внаслідок кандидозної інфекції. У таких випадках застосування антибіотиків є безрезультатним.

То що ж робити? Усе дуже просто, елементарно і дешево, більше того, у основному — безкоштовно. Необхідно провести звичайне бактеріологічне обстеження.

Бактеріологічний відділ КНП «Кобеляцька ЦРЛ» постійно проводить бактеріологічні дослідження на мікрофлору та чутливість до антибактеріальних препаратів. Об’єктами дослідження можуть бути: сеча, грудне молоко, простатичний сік, виділення із кон’юктиви очей, вушних раковин, зіву, носа, церві кального каналу, мокрота, синовіальна рідина, кров на стерильність. Одним словом, ті ділянки організму, де локалізувалась інфекція. І при цьому не потрібно кудись далеко їхати, записуватись на прийом у дорогу «модну» клініку, довго очікувати на результати. Усе робиться швидко і безкоштовно в Кобеляках.

Збереження здоров’я залежить від нас самих. Банальні слова, але вони є істинними. Отже, дбайте про здоров’я і не витрачайте даремно кошти на лікування, не пройшовши попередньо обстеження.


Автор: Олена Півень, бактеріолог


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2019, 12:41 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. orakul / 10 червня 2019, 06:56
І що ж єнто за піар благодійності? Ну прям турбота так і пре. І даром. Відать американоізраільські біолабораторії не можуть зібрати широкої інхви про наслідки їх діяльності. Напускають на мирян усяку хрінь а як моніторити ехфект? Треба залучати місцеві лабораторії. Наука проста - якщо не відзвітуєш, то й бабла не отримаєш.
2. Tess / 10 червня 2019, 08:50
Валера хватит писать маразмы!!! Тебе пора до Шкарбана!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації