Вхід | Реєстрація

Міський голова надасть генплан та відзвітується за «Екопарк» і «Водоканал»

Міський голова надасть генплан та відзвітується за «Екопарк» і «Водоканал»

Усе це відбудеться на черговій сесії Кобеляцької міської ради.

7 червня кобеляцькі депутати зібралися на позачергову 39 сесію. Як завжди, однією з головних причин її проведення послужило перевиконання міського бюджету.

Завідувач фінансового відділу Надія Назарова повідомила присутніх, що за 5 місяців до загального фонду надійшло 5 717 610 гривень. Перевиконання становить 274 996. Кошти спеціального фонду склали 169 141.

Їх запропонували розділити таким чином:

Загальний фонд:

  • 201 914 — підприємству «Водоканал Плюс» на благоустрій міста та забезпечення діяльності господарства;
  • 30 000 — зарплати працівникам комунального підприємства «Екопарк»;
  • 30 000 — проведення дитячого свята до Дня міста (полтавський театр «Жако»);
  • 13 082 — на виконання виконавчого листа.

Спеціальний фонд:

  •  169 141 — капітальний ремонт парку «Центральний».

Депутат Таміла Шевченко нагадала присутнім, що в місті відсутній генеральний план забудови. Без нього жоден житель не має можливості збудувати навіть підсобне приміщення. Крім того, депутат обласної ради Микола Андрієнко виділив 400 000 гривень на реконструкцію артсвердловини в місті. Тому депутатам необхідно передбачити кошти для співфінансування проекту.

Її колега Сергій Галушко поцікавився, скільки чоловік працюють у «Екопарку» та яка вартість утримання підприємства за минулий рік?

Депутата підтримав і Олег Сіроштан, котрий нагадав, що на минулій сесії на зарплати працівників «Екопарку» вже виділяли 70 000 гривень. Цього разу — ще 30 000. Не враховуючи 400 000, які закладені в бюджеті на утримання підприємства у 2019 році.

Міський голова Олександр Копелець порекомендував Сергію Галушку подати запит, оскільки виконком не готувався до цього питання.

— Я не буду подавати запит. А на наступну сесію підготуйте звіт про роботу «Екопарку», щоб зрозуміти доцільність роботи підприємства. Оскільки ми постійно дофінансовуємо “Екопарк”, він нагадує мені чемодан без ручки. Тому директор має аргументувати, навіщо місто тратить півмільйона бюджетних коштів на підприємство, що є трішки сумнівним, — сказав Галушко.

Копелець заявив, що виконавчий комітет прийняв рішення, аби діти міста й району мали можливість безкоштовно відвідувати «Екопарк». І пообіцяв на наступну сесію підготувати звіт стосовно роботи підприємства за 2018 рік та надати генеральний план міста.

Надія Назарова додала, що штат «Екопарку» складається з чотирьох чоловік, зараз працюють п’ять. У минулому році робота підприємства обійшлася в 700 000 гривень. Із них 150 000 залучені з обласного бюджету в рамках програми розвитку сільського туризму.

Таміла Шевченко виступила з пропозицією не розділяти кошти з перевиконання, а залишити їх на наступну сесію, аби більшу суму спрямувати на водопостачання, генплан і дороги.

А Сергій Галушко сказав:

— Давайте домовимось, якщо ми надаємо субвенцію «Водоканалу», то це підприємство не повинно переводити кошти на футбольну команду і розважальні заходи. Як депутат, я не хочу чути, щоб підприємство, яке заробляло кошти в Озерах, за листом Білорибця (тренер команди ФК «Кобеляки» — ред.) фінансувало футбол. Не робіть нас лохами.

Олег Сіроштан додав, що він так і не отримав відповідь на запит стосовно собівартості води в місті:
— А ми виділяємо субвенцію і не розуміємо, за що доплачуємо підприємству? Якщо вартість води становить 10 гривень, а в тарифі закладені 7, то 3 гривні ми платимо за воду.

Міський голова наголосив, що відзвітується на сесії і за діяльність «Водоканалу», аби показати, як витрачались кошти. Тоді Сергій Галушко уточнив, що звіт слід підготувати за останні три роки.

Пропозицію Таміли Шевченко підтримали лише четверо депутатів. Решта вісімнадцять проголосували за розподіл коштів із перевиконання.
 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 червня 2019, 17:23 | Кобеляки | Фінанси
1. alist / 14 червня 2019, 23:26
Я прмо уявляю як пройде звіт - "Усе там харашо, а тепер дайте ще 50 000 на прокорм голодающих футболістів, і 30 000 на нового дикобраза, бо старий пішов на шашлик"
Але жарти жартами, а є питання до статті
- "депутат облради Микола Андрієнко виділив 400 000 грн. на ремонт артсвердловини" В мене питання, він свої особисті дав? Якщо так, то честь йому і хвала. Чи це гроші облради? А пан Андрієнко за рахунок бюджету, перед виборами собі імідж покращує? За наший тобто кошт. Незрозуміло.
- "на Екопарк 150 000 грн. з облбюджету в рамках программи розвитку СІЛЬСЬКОГО туризму". Як просто Кобеляки попали в перелік сел.
- А взагалі дивні порядки в міськраді - депутати не в курсі скільки людей працює в комунальних підприємствах (їх же в нас багато і штати там великі), куди ідуть гроші, а питання вартості відвідин Екопарку приймає виконавчий комітет, а не міськрада. Частина депутатів не ходить на сесії (чого було лізти тоді в депутати?), інші майже одноголосно «За» любу ідею Копельця. Не вистачає лише періодичного "зустріли слова мера - Бурными, продолжительными аплодисментами, переходящими в овацию"
2. orakul / 15 червня 2019, 07:00
1.alist
«В мене питання, він свої особисті дав? Якщо так, то честь йому і хвала. Чи це гроші облради? А пан Андрієнко за рахунок бюджету, перед виборами собі імідж покращує? За наший тобто кошт. Незрозуміло. »

Ну а тут в тебе здраве питання. Відносно здраве. Бо любій здравій людині ясно, що жоден українець нічого свого особистого нікому не дасть. Фельдаман може дати, а українець - не дасть.
1.alist
«з облбюджету в рамках программи розвитку СІЛЬСЬКОГО туризму". Як просто Кобеляки попали в перелік сел. »

І що ж тут не понятного? Є програма розвитку сільского туризму, туди Кобеляки і попали. Статус міста буде ліквідовано. Про це вже давно і не раз писали. А програма ця передбача розвиток туристичної галузі для богообраних за рахунок пришелепуватих. І про це вже можна відкрито почути якщо слухати. Будуть тут по Дніпру і по Ворсклі резервації для пришелепків у шароварах. Звідси і Фельдман-парк. Не буде його Копелець робити, його зїдять. І ти думаєш випадково ота, як берімор пише, мавпа у шапці ірокеза стриба. І молодняку вже такі зачски в моду вводять. Ну а ти думай собі своє, і пиши далі що всі не умні а один ти умний.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації