Вхід | Реєстрація

26 хористів нагородили путівками в оздоровчий табір

26 хористів нагородили путівками в оздоровчий табір

Дніпропетровський дитячо-юнацький фестиваль «Z_ефір» на теренах регіону відбувається вже кілька років поспіль. Проходить він під патронатом голови облдержадміністрації Валентина Резніченка. Минулого року учасників було 20 тисяч. Цього року конкурсантів стало ще більше — близько 30 тисяч дітей.

Наприкінці травня «Z_ефір» підводить підсумки і визначає кращих із кращих, переможців у 6 номінаціях. Цього року беззаперечним лідером, переможцем у своїй номінації — «ансамблевий спів» — став дорослий хор «Tonika» Царичанської школи естетичного виховання (керівник — Антоніна Насс). Це — визначальна подія для Царичанської громади. Молодці, діти! Упродовж фестивального процесу треба пройти три сходинки — три тури, щоб отримати перемогу. Тривали конкурси з лютого по травень. У двох етапах «Tonika» зайняла 1 місце. Тож у фіналі отримала цілком заслужену перемогу. Від організаторів фесту учасники хору отримали іменний Кубок переможців, путівки до обласного оздоровчого табору «Перлина Придніпров’я», парову професійну праску і кепки з логотипом фестивалю. У день захисту дітей хористи від депутата обласної ради Гошгара Мухтарова отримали сертифікат на поліпшення матеріально-технічної бази колективу і величезний торт, який дітлахи із задоволенням з’їли.

Нещодавно для хору «Tonikа» був ще один значимий виступ. Учасників запросили на 4-й щорічний благодійний фестиваль «Божі діти». Захід пройшов під патронатом Свято–Успенської Києво–Печерської Лаври в Міжнародному палаці культури і мистецтва міста Києва. Для наших хористів це була незабутня поїздка, адже діти виступали серед відомих в Україні митців. Їхній виступ не загубився на тлі більш маститих колег. У конкурсній програмі взяли участь народний артист України Іво Бобул, заслужений артист Дмитро Клімашенко, Ніколо Петраш, Наталія Валевська, лауреат міжнародних і українських конкурсів Олеся Воробйова з Донецька, відомі дитячі колективи. Фестиваль розпочався зі співу молитви. Присутніх вітали представники високого духовенства. Головний меседж фестивального дійства «Божі діти» — це духовне виховання дітей. У залі було багато присутніх дітей з усієї України.

Крім виступу у фестивальній програмі, царичанські юні артисти відвідали Києво–Печерську Лавру, відпочили в національному зоопарку, насолодились краєвидами Києва і приїхали додому, сповнені незабутніх вражень.Керівник колективу Антоніна Насс висловлює вдячність за допомогу в подорожі батькам своїх вихованців.

 

Травень порадував народженням 14 малюків

За даними відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Магдалинівському, Петриківському, Царичанському районах Головного територіального управління юстиції в Дніпропетровській області (з травня місяця відділ реорганізувався), на території Царичанського району в травні народилося 14 малюків — 8 хлопчиків і 6 дівчаток: Владислав, Михайло, Ілля, Максим, Юрій, Микола, Дмитро і Айнур, Марія, Анастасія, Софія, Аріна, Мар’яна, Богдана. Дітки радують своїх батьків та родини.

На весільний рушник стали 3 пари. Розірвала шлюб одна сімейна пара. У інші світи відійшли 61 особа.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації