Вхід | Реєстрація

У водах Орелі загинув молодий чоловік

У водах Орелі загинув молодий чоловік

Від початку червня на водоймах України загинуло 103 особи, а з початку року — 379 громадян, з яких 42 дитини. При цьому врятовано 156 людей, зокрема — 24 дитини. Про це повідомляє служба ДСНС. З початку року на водоймах Дніпропетровщини трапилося 17 нещасних випадків, внаслідок чого загинуло 10 людей, троє — неповнолітніх.

Минулого тижня на Орелі, поблизу села Плавещино, виявили потопельника, 1991 року народження.

Опівночі,13 червня, на черговий пункт служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що можливо у воді перебуває молода людина. Одразу на місце події прибули працівники правоохоронних органів та провідний інспектор Царичанського РС для проведення пошукових робіт. У ході опрацювання ситуації було встановлено, що 13 червня, близько 17 години, чотири молодика, 1994,1991,1987,1991 років народження, прийшли покупатися. Місцина була для купання непридатною, а саме:  пляж не відповідав нормам відпочинку. Хлопці спочатку відпочивали, а вже в темряві вирішили скупатися. Один чоловік почав тонути, і товариші не змогли його врятувати. Уже близько 10 години наступного дня прибула водолазна група, яка розпочала пошуки по дну річки. О 10 годині 53 хвилини загиблого знайшли. Потопельника виявили на глибині 5 метрів і на відстані 6 метрів від берега. За допомогою спеціального водолазного спорядження та рятувальної мотузки працівники ДСНС доправили тіло загиблого до берега та передали спеціалістам судово-медичної експертизи. До робіт було залучено 8 рятувальників та три одиниці техніки. Пошуки велися спільно з працівниками обласної водолазної групи.

Рятувальники застерігають від необдуманих дій на воді. Вони нагадують громадянам, що вода помилок не прощає. Перед тим, як відпочивати поблизу водойм чи купатися, необхідно знати елементарні правила поведінки, які убезпечать людину від непоправних наслідків. Громадянам слід знати, що не можна заходити у воду в стані алкогольного сп’яніння; не можна запливати далеко за буї, коли не впевнені у своїх силах і вмінні триматися на воді; не можна допускати грубих ігор на воді; забороняється купання дітей без нагляду дорослих. Відпочиваючих застерігають, що купатися у місцях, які не визначені органами виконавчої влади та для цього спеціально не обладнані, не дозволяється. Людям треба пам’ятати, що потрапивши в течію, не слід з нею боротися: треба пливти вниз по течії під невеликим кутом, поступово наближаючись до берега. Потрапивши у водоверть, треба набрати побільше кисню в легені, якомога глибше пірнути і потужним ривком спробувати випірнути убік. Крім того, треба обережно плавати на надувних плавзасобах, слідкувати, щоб їх вітром чи течією не віднесло далеко. При екстремальних випадках не можна піддаватись паніці, бо це одна із головних причин усіх бід.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 червня 2019, 10:58 | Царичанка | Надзвичайне
1. orakul / 25 червня 2019, 14:19
В два раза больше детей убивают ежегодно на Донбассе. Как видим, человек, если человек, убивает больше чем природа. Но об этом "свободная" пресса никогда не напишет.

Змінено 25.06.2019, 14:20
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації