Вхід | Реєстрація

Медики районної лікарні будуть із комп’ютерами

Медики районної лікарні будуть із комп’ютерами

Принаймні, на 18 одиниць техніки кошти вже надійшли.

У листопаді минулого року Полтавська обласна рада визначила переможців конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Серед кращих був проект «Телекомунікаційна мережа медичних закладів Кобеляцького району», підготовлений і поданий працівниками райради.

Згідно із задумом, на базі центральної районної лікарні та фельдшерсько-акушерських пунктів впроваджуватимуться програмні комплекси: «Реєстр пацієнтів», «Електронна черга», «Амбулаторія», «Діагностичне обладнання». Для цього медикам придбають комп’ютери і софти (програмне забезпечення). Для надання доступу до VPN-каналів і каналів‑зв’язку будуть прокладені оптоволоконні кабелі. Медпрацівники пройдуть навчання для роботи із системою телемедицини.

Загальна вартість проекту — 3 170 093 гривні. Із цієї суми 600 000 надійдуть із обласної ради, 2 000 000 розділять між собою райрада і всі місцеві органи самоврядування, на території яких знаходяться медичні заклади, 570 000 нададуть партнери (Кобеляцька районна спілка ветеранів Афганістану та Асоціація фермерів і приватних землевласників).

11 червня Кобеляцька центральна районна лікарня оголосила тендер на придбання комп’ютерної техніки. За 500 000 гривень медики планують придбати 18 комп’ютерів, 18 багатофункціональних пристроїв та сервер.

Як пояснив головний лікар ЦРЛ Володимир Казирод, із обласного бюджету надійшло 600 000 гривень.

— Низька забезпеченість лікарні комп’ютерною технікою не дозволяє нам нормально працювати в умовах реформування, — говорить Казирод. — Тому 500 000 використаємо на придбання обладнання, а 100 000 — на його установку й налаштування.

Голова Кобеляцької районної ради Володимир Кішінський сказав, що частково депутати вже виділяли кошти для забезпечення комп’ютерами лікарів первинної ланки. Для того, аби виконати умови проекту, районна рада та органи місцевого самоврядування повинні надати у якості співфінансування 600 000 гривень. Ця сума буде підйомною.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2019, 10:17 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації